2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Már csak 47 lakásban laknak a hírhedt Hős utcában + videó

A 300 lakásból már csak 47-nek van lakója a hírhedt Hős utcában. Ezekből a lakóépületekből hamarosan mindenkinek mennie kell. Az egyik még mindig ott lakó nő drámai történeteit ismerhetik meg az itt eltöltött évekről.

  • Már csak 47 lakásban laknak a hírhedt Hős utcában + videó

Vészjósló hangulat, befalazott ablakok ajtók, falból kiálló kábelek és omladozó vakolat. Ez a látvány fogadja azokat akik Kőbánya legkétesebb hírű utcájába látogatnak.

Ma már szinte teljesen elhagyatott, néhány évvel ezelőtt azonban a bűncselekmények melegágya volt. A bűnözés és a tiltott szerek használata teljesen mindennapos jelenségnek számított, sőt gyilkosságok is történtek. 

Mostanra a korábbi lakók többsége már elhagyta az épületet.

Tudomásunk szerint 47 lakás van még magántulajdonban, az, hogy a tényleges itt lakók száma mennyi azt nem tudjuk, van olyan magántulajdonos, aki nem lakik itt, de az ingatlan az ő tulajdonában van, illetve vannak olyan magántulajdonok, melyeknek a tulajdonosa bérbe adja a lakását 

- mondta el Rózsa Csilla, Kőbányai vagyonkezelő Zrt. társasházkezelő csoportjának vezetője.

A Kőbányai Önkormányzat 2017-ben 2,1 milliárd forintot kapott a Belügyminisztériumtól a szegregátum felszámolására. A folyamat lezárásához öt évre volt szükségük.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. A háború vagy a béke a választás tétje június 9-én. Csak a béke a megoldás és a békére csak a Fidesz a garancia - jelentette ki a kormánypárt választási manifesztumára utalva Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!