2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:25

Belföld

Már a VEKE is támadja a fővárosi villamosbeszerzést

Lebuktatta Karácsony Gergelyt a Városi és elővárosi Közlekedési Egyesület. A szervezet rámutat: a frankfurti közlekedési vállalat kerek perec leírta: nem lehet utólag klimatizálni azokat a villamosokat, amiket a főpolgármester most meg akar vásárolni. A VEKE figyelmeztet: a német sajtó évek óta tele van a járművek problémáival. Az utazóközönség pedig grillsütőnek csúfolja a 30 éves villamosokat.

  • Már a VEKE is támadja a fővárosi villamosbeszerzést

Tarlós szaunának nevezték el a Párbeszéd aktivistái a hármas metrót még 2017. júniusában, mert szerintük elviselhetetlen volt ott a meleg. A show-hoz hozzátartozott, hogy fürdőlepedőben mentek a metróba. Később, Karácsony Gergely még főpolgármester-jelöltként egy hőmérővel a kezében azt bizonygatta, hogy a járműveken lévő hőmérséklet már tűrhetetlen.

A párbeszédes főpolgármesternek most látszólag már feljebb csúszott az a bizonyos lélektani határ.

Karácsony Gergelyék ugyanis azt tervezik, hogy 35 darab ilyen, 30 éves, leselejtezett, klíma nélküli villamost vásárolnak meg a fővárosnak. A Frankfurti közlekedési vállalat 7,7 milliárd forintért kínálta fel a járműveket.

A beszerzését a főpolgármester egy személyben, a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel élve hagyta jóvá. Csakhogy már 3-4 évvel ezelőtt is arról cikkeztek a német lapok, hogy ezeket nem lehet klimatizálni. Az ottani "BKV", a VGF weboldalán egyértelműen leírja, hogy: "ist das nicht möglich", azaz ez nem lehetséges, mivel nem bírja el a tető.

Egy másik lap pedig arról cikkezett, hogy ezekben a villamosokban olyan meleg van, mint egy grillsütőben. Az egyik legnagyobb magyar civil közlekedési szervezet, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület a közösségi oldalán emiatt értetlenül áll a beszerzés előtt.

A BKK fidesz által delegált igazgatósági tagja szerint nem világos, hogy mi van a háttérben, ha a német szakvélemény ellenére is meg akarja vásárolni ezeket a villamosokat a főváros.

Tarlós István idejében is volt villamos beszerzés: 2014-ben indította el a CAF projektet, ami az elmúlt 35 év legnagyobb hazai beszerzése volt. Ebben teljesen új nullkilométeres járművekkel újult meg a fővárosi járműpark.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!