2019. július 20.,
szombat, Illés napja

Már a közeljövőben Magyarországra látogathat Donald Trump

Hír TV

2019. március 22., péntek 12:37, frissítve: péntek 15:43

A kétoldalú Védelmi Együttműködési Megállapodás elfogadása után tart lehetségesnek egy amerikai-magyar csúcstalálkozót a budapesti amerikai nagykövet.

David Cornstein felidézte, hogy a dokumentum már a magyar parlament illetve az amerikai törvényhozás előtt van, de még ratifikálni kell. Ezután kezdi meg a látogatás szervezését az amerikai nagykövet - aki erről az Infórádiónak adott exkluzív interjúban beszélt.

Nagyon elégedettek vagyunk a magyar kormány lépéseivel, amelyeket annak érdekében tett, hogy teljesítse az Egyesült Államok és a NATO tagállamok irányába tett kötelezettségvállalásait. Elvállalta, hogy Magyarország bruttó hazai terméke két százalékát védelmi kiadásokra fordítja. Hiszem, hogy a magyar kormány elkötelezett ennek teljesítése mellett. Azt hiszem, 2024-re irányozta elő mindennek megvalósítását, de nem lennék meglepve, ha hamarabb sikerülne elérniük ezt a célt. Egyszóval elégedettek vagyunk a magyar kormány védelmi kiadásaival – ami egyébként nem az Egyesült Államok érdekeit szolgálja, hanem Magyarország és a NATO-országok védelmét!– mondta a nagykövet.