2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Manipuláció vagy leleplezés?

A Csörtében ma Farkas Örs politológus, Böcskei Balázs politikai elemző, Lánczi Tamás politikai tanácsadó, valamint Szakonyi Péter a napi.hu szerkesztője beszégettek. Elsőként a Szávay-ügy került terítékre, de Jakab István "lókupecezése" kapcsán a Jobbik egészének állapotára is kitértek az elemzők, de szóba került az új médiaholding

  • Manipuláció vagy leleplezés?

Szávay tagad, de mégis lemondott minden parlamenti tisztségéről. Lánczi Tamás szerint érdekes módon épp a szocialista Zuschlag János teremt precedenst a valós antiszemita viccelődés és annak valós politikai következményei számára. Böcskei Balázs szerint azonban rögtön fake news-zal indult a műsor, hisz állítólag az ellenzéki sajtó úgy hallgat, mint a Népszabadságba csomagolt tükörponty ezzel szemben az igazság az, hogy az Indexnél a Szávay-ügy betűtípusa is vastagabbra és nagyobbra volt szedve, mint bármelyik másik híré, sőt a Népszava belpolitikai rovatában is kiemelt helyet kapott az ügy. 

Lánczi Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzéki narratíva eleve Szávay cáfolatán alapszik, és arra élezik ki a hírt, miszerint nem történt verekedés. Böcskei szerint ez azonban kicsit túlfeszített lényeglátás, hisz a mondat önmagában vállalhatatlan, és úgy tűnik a következményei is meglesznek. Szakonyi Péter szerint egyszerűen a reakciók, a történet felfogható úgy is, hogy a Jobbik megtisztulása fokozatosan megy végbe, de ellenpéldaként a vak komondor esetét hozta fel, ahol a valós, bizonyított asszonyverésnek semmi politikai következménye nem lett, az említett polgármester tisztségére újraindult, és meg is választották. 

A jobbik már nem ugyanaz a párt, mint 2004-ben volt – szögezte le Farkas Örs, a létrejöttekor vallott alapelvek mára a kukába mentek. A gond az, hogy az elvek és politikai irányok szintjén lehet változtatni, de a Jobbik magját ugyanazok az emberek alkotják a mai napig. Bár a jobbik próbál a baloldali pártokkal mindig együttműködni, időről-időre kibújik a szög a zsákból

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!