2021. 10. 24. Vasárnap Salamon napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:25

Belföld

Manipuláció vagy leleplezés?

A Csörtében ma Farkas Örs politológus, Böcskei Balázs politikai elemző, Lánczi Tamás politikai tanácsadó, valamint Szakonyi Péter a napi.hu szerkesztője beszégettek. Elsőként a Szávay-ügy került terítékre, de Jakab István "lókupecezése" kapcsán a Jobbik egészének állapotára is kitértek az elemzők, de szóba került az új médiaholding

Szávay tagad, de mégis lemondott minden parlamenti tisztségéről. Lánczi Tamás szerint érdekes módon épp a szocialista Zuschlag János teremt precedenst a valós antiszemita viccelődés és annak valós politikai következményei számára. Böcskei Balázs szerint azonban rögtön fake news-zal indult a műsor, hisz állítólag az ellenzéki sajtó úgy hallgat, mint a Népszabadságba csomagolt tükörponty ezzel szemben az igazság az, hogy az Indexnél a Szávay-ügy betűtípusa is vastagabbra és nagyobbra volt szedve, mint bármelyik másik híré, sőt a Népszava belpolitikai rovatában is kiemelt helyet kapott az ügy. 

Lánczi Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzéki narratíva eleve Szávay cáfolatán alapszik, és arra élezik ki a hírt, miszerint nem történt verekedés. Böcskei szerint ez azonban kicsit túlfeszített lényeglátás, hisz a mondat önmagában vállalhatatlan, és úgy tűnik a következményei is meglesznek. Szakonyi Péter szerint egyszerűen a reakciók, a történet felfogható úgy is, hogy a Jobbik megtisztulása fokozatosan megy végbe, de ellenpéldaként a vak komondor esetét hozta fel, ahol a valós, bizonyított asszonyverésnek semmi politikai következménye nem lett, az említett polgármester tisztségére újraindult, és meg is választották. 

A jobbik már nem ugyanaz a párt, mint 2004-ben volt – szögezte le Farkas Örs, a létrejöttekor vallott alapelvek mára a kukába mentek. A gond az, hogy az elvek és politikai irányok szintjén lehet változtatni, de a Jobbik magját ugyanazok az emberek alkotják a mai napig. Bár a jobbik próbál a baloldali pártokkal mindig együttműködni, időről-időre kibújik a szög a zsákból

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Magát ünnepelte az ellenzék

A több százezres békemenettel szemben az ellenzék rendezvényén, csupán néhány ezer ember vett részt. 2021. október 23.

Fontos, hogy a fiatalok is megismerjék '56-ot

A Terror Háza Múzeum fő célja, hogy a fiatal generációval is megismertessék a 65 éve történteket. 2021. október 23.

A vártnál is több résztvevő miatt előbb indult el a békemenet

Olyan sokan gyűltek össze, hogy a menet a tervezettnél fél órával korábban indult el, köztük sokan olyanok, akik 2006-ban még gyerekek voltak. 2021. október 23.

Legfrisebb híreink

Elhunyt Venczel Vera

A színésznő több mint ötven éven át volt a Vígszínház társulatának tagja, ahol emlékezetes alakítások, legendás szerepek sora fűződik nevéhez, emellett számtalan magyar filmben szerepelt.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!