2021. 09. 22. Szerda Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Napi aktuális 19:00

Belföld

Manipuláció vagy leleplezés?

A Csörtében ma Farkas Örs politológus, Böcskei Balázs politikai elemző, Lánczi Tamás politikai tanácsadó, valamint Szakonyi Péter a napi.hu szerkesztője beszégettek. Elsőként a Szávay-ügy került terítékre, de Jakab István "lókupecezése" kapcsán a Jobbik egészének állapotára is kitértek az elemzők, de szóba került az új médiaholding

Szávay tagad, de mégis lemondott minden parlamenti tisztségéről. Lánczi Tamás szerint érdekes módon épp a szocialista Zuschlag János teremt precedenst a valós antiszemita viccelődés és annak valós politikai következményei számára. Böcskei Balázs szerint azonban rögtön fake news-zal indult a műsor, hisz állítólag az ellenzéki sajtó úgy hallgat, mint a Népszabadságba csomagolt tükörponty ezzel szemben az igazság az, hogy az Indexnél a Szávay-ügy betűtípusa is vastagabbra és nagyobbra volt szedve, mint bármelyik másik híré, sőt a Népszava belpolitikai rovatában is kiemelt helyet kapott az ügy. 

Lánczi Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzéki narratíva eleve Szávay cáfolatán alapszik, és arra élezik ki a hírt, miszerint nem történt verekedés. Böcskei szerint ez azonban kicsit túlfeszített lényeglátás, hisz a mondat önmagában vállalhatatlan, és úgy tűnik a következményei is meglesznek. Szakonyi Péter szerint egyszerűen a reakciók, a történet felfogható úgy is, hogy a Jobbik megtisztulása fokozatosan megy végbe, de ellenpéldaként a vak komondor esetét hozta fel, ahol a valós, bizonyított asszonyverésnek semmi politikai következménye nem lett, az említett polgármester tisztségére újraindult, és meg is választották. 

A jobbik már nem ugyanaz a párt, mint 2004-ben volt – szögezte le Farkas Örs, a létrejöttekor vallott alapelvek mára a kukába mentek. A gond az, hogy az elvek és politikai irányok szintjén lehet változtatni, de a Jobbik magját ugyanazok az emberek alkotják a mai napig. Bár a jobbik próbál a baloldali pártokkal mindig együttműködni, időről-időre kibújik a szög a zsákból

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Újabb fiatal családok kaptak otthonteremtési támogatást

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványnak köszönhetően 31 fiatal pár részesült 67,5 millió Ft összegű otthonteremtési támogatásban. 2021. szeptember 22.

Szándéknyilatkozat a tangó korlátozásának feloldásáról Pécsett

A városban a táncot a múlt század elején tiltották be túlságosan erotikus mozdulatai miatt. 2021. szeptember 22.

Devizahiteles károsult lakására csapott le a momentumos jelölt

Friwald Judit a Klikk Tv-nek mesélte el kálváriáját. 2021. szeptember 22.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!