2024. 09. 12. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:50

Belföld

Majdnem tragédia történt Óbudán

Amikor még szabadlábon voltak, akkor sem tettek semmit Óbuda vezetői! Többszöri figyelmeztetés ellenére sem vizsgáltatta meg a fákat a mostanra letartóztatott Kiss László polgármester, ennek látta kárát a Madzsar József utcai játszótér, ahol csak a szerencsének köszönhető, hogy a napokban kidőlt játszótéri fa nem követelt gyerekéletet – számolt be róla a Metropol.

  • Majdnem tragédia történt Óbudán

Többször is kérte levélben - az akkor még szabadlábon lévő... - Kiss László DK-s polgármestert egy óbudai lakó, hogy sürgősen mérje fel az önkormányzat a Madzsar József utca és környéke fáinak állapotát, mert attól tartott, hogy bármikor bekövetkezhet egy tragédia. Ezt azonban Óbuda baloldali városvezetése figyelmen kívül hagyta. Sőt, a válaszok nemcsak, hogy hárítóak voltak, de még lekezelő, kioktató hangvételűek is. Csak a szerencsének köszönhető, hogy a napokban kidőlt játszótéri fa nem követelt gyerekéletet. Nem ez az első eset, hogy Kiss furcsa hangvételt üt meg egy óbudaival szemben, korábban egy balesetet szenvedett gyerkőc apukájával bánt bicskanyitogató módon.

Gyepes Ádám fideszes kerületi képviselő tűrhetetlennek nevezte a helyzetet, Kiss régóta hárította, hogy szakszerűen vizsgálják meg a fákat Óbudán. " Ez a fajta hanyagság vezetett oda, hogy a játszótéren végül bekövetkezett a tragédia. A keletkezett anyagi kár jelentős, a szülők pedig már nem merik levinni a játszótérre a gyermekeiket"–mondta.

Pontosan azon a területen, ahol a lakó júliusban figyelmeztetett, egy hatalmas nyárfa dőlt rá a Madzsar József utcai játszótérre. Ez az esemény egyértelműen bizonyítja, hogy a problémát Kiss László polgármester nem kezelte megfelelően. A városvezetés és a Főkert felkészületlensége tűrhetetlen. Folyamatosan hangot adtam annak, hogy a,,szemrevételezés” nem faápolás, pláne nem ott, ahol emberek és gyerekek testi épségét veszélyeztethetik a fakidőlések. Műszeres vizsgálatokra van szükség! Süket fülekre találtunk, aminek most meg is lett az eredménye

– hangsúlyozta Gyepes Ádám. Óbuda Fidesz-KDNP-s képviselője hozzátette: "Manapság a fák állapotának felmérésére már kiváló és pontos technológiák vannak (pl: fakopp), amiket a városvezetés egyszerűen nem használ. A Rozgonyi Piroska utca estében a kerületvezetés szintén súlyos és visszafordíthatatlan hibát követett el".

A teljes cikket a Metropol.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Menczer Tamás: Ezt akarja Magyar Péter + videó

Menczer Tamás: Ezt akarja Magyar Péter + videó

Magyar Péter a brüsszeli szabályok bevezetését követeli a bevándorlással kapcsolatban – hangsúlyozza a Facebook-oldalára feltöltött videóban a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!