2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Majd egy tucat konzul segíti a magyar drukkereket az EB-mérkőzések városaiban + videó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a németországi Európa-bajnokságon részt vevő magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének helyet adó Kölnben.

  • Majd egy tucat konzul segíti a magyar drukkereket az EB-mérkőzések városaiban + videó

A tárcavezető kifejtette: szombaton játssza első mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságon, az első kölni mérkőzésre több mint tízezer magyar szurkolót várnak. "Az ilyen nagymértékű magyar szurkolói jelenlét külföldön természetesen nekünk is munkát ad. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a magyar szurkolóknak kizárólag a szurkolásra, a szórakozásra kelljen figyelni, és lehetőleg minél kevesebb kellemetlenséggel szembesüljenek" - fogalmazott.

Kiemelte: ezért minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a mérkőzésnek helyszínt adó városban, összesen 11 konzul fog Kölnben szolgálatot teljesíteni. Lesz konzul a repülőtéren és a vasútállomáson is, hogy az odaérkező magyar szurkolókat fogadja, lesznek konzulok a szurkolói zónában, lesz konzul a szurkolói vonulás útvonalán, a stadionon kívül és a stadionon belül is, tehát nem lesz olyan helyszín, ahol magyarok megfordulnak, és ne lenne konzuli jelenlét - hangsúlyozta.

Kitért rá: a legközelebb lévő konzulátuson, Düsseldorfban is megemelt létszámmal és folyamatos ügyeletben várják a hívásokat, vagy ha lesz valami teendő. Három vészhelyzeti segélyhívó telefonvonalat is létesítettek, emellett pedig a budapesti központi call center is folyamatosan rendelkezésre áll.

Közölte: a szurkolói zónában egy mobil konzuli iroda is lesz, "hogyha ügyes-bajos dolgok, elveszett dokumentumok ügye áll elő, akkor a lehető leggyorsabban tudjunk önöknek segíteni".

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet a Konzuli Szolgálat Utazom nevű applikációjára, ahol a szurkolók minden fontos információt megtalálhatnak.

Elmondta: két kilométer hosszan vonulhatnak majd a szurkolók a stadion irányába, délben lesz az indulás. A miniszter arra kért minden magyar szurkolót, hogy "semmilyen provokációnak ne üljön föl, működjenek együtt a magyar rendőrség kirendelt erőivel, az MLSZ által szerződtetett biztonsági szolgálattal és természetesen a helyi hatóságokkal is".

Arról is beszélt, hogy a beléptető kapuknál magyar nyelven beszélő szolgálat is lesz, annak érdekében, hogy "a lehető legkevesebb kellemetlenség állhasson elő".

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: "azt reméljük és várjuk, hogy a magyar szurkolóktól és a magyar válogatott győzelmétől lesz hangos Köln". Emellett azt kívánta a szurkolóknak, hogy minél kevesebb alkalommal kelljen találkozniuk a konzulokkal.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!