2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

"Máig nem tudni, mi történt az MSZP-irodában"

A Hajdú-Bét-ügy titkos aktáinak tartalmát kérte számon a szocialistákon a Fidesz szóvivője a parlamentben, napirend előtti felszólalásában. Veres János volt pénzügyminiszter szerint sem lehetősége, sem joga nem volt beavatkozni az ügybe.

Zsigó Róbert emlékeztetett: máig nem tudni, mi történt az MSZP-irodában, amikor a libatenyésztők mellett kiálló Karsai Józsefet el akarták hallgattatni.

– Várjuk a válaszokat, hogy mit tartalmazhatnak azok a bizonyos titkos akták – fogalmazott Zsigó Róbert. – Igaz-e, hogy a Wallis még az utolsó hetekben, az utolsó napokban is több száz millió forintot tolt ki, talicskázott ki a Hajdu-Bétből? Valóban igaz, hogy a kommunikációs szerződésekre költötték a pénzt, miközben a családoknak már hetek óta nem fizettek? A Portik-ügy után felmerül az emberben a kérdés, az a kérdés is, hogy a maffiabaloldalon ki áll a mögött, hogy a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején Karsai Józsefet elhallgattatták és megfenyegették, amikor a Hajdu-Bét-ügyben kisemmizett 500 károsult magyar család érdekében emelte fel a szavát. A magyar emberekkel együtt továbbra is várjuk a válaszokat – mondta a Fidesz országgyűlési képviselője.

A volt szocialista pénzügyminiszter, Veres János személyes érintettség miatt kért szót. Azt elismerte, hogy az MSZP egyik frakcióülésén napirendre került a Hajdú-Bét-ügy, de állítása szerint pénzügyminiszterként nem volt sem lehetősége, sem joga beavatkozni. Az MSZP-s politikus azt hangoztatta, hogy ha a Hajdú-Bét-ügyben kártalanították volna a tönkrement gazdákat, akkor más olyan ügyekben is fizetnie kellett volna a költségvetésnek, ahol az államnak nem volt szerepe.

– Én a nyilatkozatomban is elismertem azt, hiszen így emlékszem ma is rá, hogy az MSZP-frakcióülésen ez a kérdés napirenden volt, és erre a kérdésre mások reagáltak – mondta Veres János. – Én erre a kérdésre csak anynit tudok reagálni, hogy nincs joga a pénzügyminiszternek elengedni áfát, főleg olyan jogügyletbe beavatkozni, amiben az állam nem volt szereplő, hiszen magánszereplők egymás közötti jogügyeltéről votl szó, mármint a libatartók és a Hajdú-Bét jogügyletről – tette hozzá a volt pénzügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

A CNN-nek adott interjút Szijjártó Péter

Három kérdés, három hamis állítás, ez a balliberális sajtó egyenlete – így jellemezte Szijjártó Péter azt az interjút, amit az amerikai CNN csatorna készített vele.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!