2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Európában Magyarországon dolgozik a legtöbb roma

Rendszerváltás történt a romaügyben 2010-ben, amikor az addigi segélyalapú ellátás helyett munkaalapú társadalmat kezdett építeni a kormány - jelentette ki a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért szakmai konferenciáján. Sztojka Attila kiemelte: Európában Magyarországon dolgozik a legtöbb roma.

  • Európában Magyarországon dolgozik a legtöbb roma

Sztojka Attila a Roma családok felfelé című rendezvényen arról beszélt, hogy 1990-ben a rendszerváltásnak a cigányok voltak a legnagyobb vesztesei, nagyon sokan ugyanis elvesztették a munkahelyüket, a kormányzati programok mégsem a munkahelyek létesítésére koncentráltak. 2010-ben azonban teljesen új szemléletet hozott a kormány azáltal, hogy a passzív, segélyalapú ellátás helyett, aktív, munkaalapú társadalomba vonta be a romákat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!