2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

"Magyarország nem kér Bajnai alkalmatlan kormányzásából"

Erkölcsileg megkérdőjelezhető módon jutott több százmillió forintos vagyonhoz Bajnai Gordon, miközben bármibe fogott üzletemberként vagy politikusként, nyomában magyar emberek, családok veszítettek – jelentette ki Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője.

Zsigó Róbert egy hetilap cikkére hivatkozva azt mondta: a Hajdú-Bétben kisemmizett ötszáz magyar családon túl, úgy tűnik, hogy más áldozatai is voltak a Bajnai család „üzleti húzásainak”. A politikus emlékeztetett: a Hajdú-Béthez hasonló módon ment tönkre a 90-es években egy másik agrárcég is. Az egykor még nyolcmilliárd forintos forgalmat bonyolító gabonavállalat 1998-ban kérte a felszámolást. Az International Food Rt.-t ráadásul offshore talapzatra építették, a gabonakereskedő konszern pénzeit ugyanis Liechtensteinbe terelték.

„Előre halljuk, hogy Bajnai Gordon hogyan fog magyarázkodni ez ügyben is. Azt fogja mondani, ő közvetlenül a vállalatok irányításában nem vesz részt és még hasonlókat – mondta Zsigó Róbert. – Erre azt tudjuk mondani, persze, ő csak vezérigazgató volt mindenhol, egy vezető, aki azt sem tudta, mi történik a vállalatnál, aki azt sem tudta, az emberei mit csinálnak. De ha ez így van, akkor Magyarország végképp nem kér az ilyen alkalmatlan és tehetetlen kormányzásból” – tette hozzá a szóvivő.

Bajnai Gordon az International Food Rt. üzleti döntéseinek meghozatalában operatív módon soha nem vett részt, a cég csődje idején a vállalkozáshoz köze nem volt – írja közleményben az Együtt–PM Szövetség. A Bajnai-féle társulás úgy véli, a Fidesz hazugságokkal próbálja besározni a volt miniszterelnököt, a Heti Válasz írása pedig csak a hazugságkampány legújabb fejezete.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!