2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Magyarország jó közvetítő lehet az orosz-ukrán háborúban + videó

Magyarország jó közvetítő lehet az orosz-ukrán háborúban. Ezt mondta Hír TV-nek Antonio Mennini vatikáni nuncius. Abban az egyház és az olasz politika is egyetért, hogy az Orosz Föderáció nélkül nem lehet előre lépni, így Vlagyimir Putyint mindenképp be kell vonni a párbeszédbe.

  • Magyarország jó közvetítő lehet az orosz-ukrán háborúban + videó

A Vatikán részvételével rendeztek vitát a békéről az olasz szenátusban, melyen Pietro Parolin bíboros is részt vett. A Katolikus állam egyik legrangosabb diplomatája szerint nem volt bölcs dolog kihagyni a svájci békekonferenciából az Orosz Föderációt, hiszen a békét csak akkor lehet elérni, ha minden felet meghallgatnak.

„A probléma megoldásának egyetlen módja, ha összefogunk és elkezdünk feltétel nélkül beszélni egymással. Akkor lehet majd abbahagyni a fegyverek küldését is. Ennek egyik megelőző lépése, a tárgyalások megkezdése, akár diszkrét formában is. Természetesen Putyinnal együtt hiszen, ha vagy az ukrán vagy az orosz fél hiányzik akkor nincs béke. „ - mondta Pietro Parolin, bíboros.

Az 5 Csillag Mozgalom szerint olyan feltételeket kell teremteni, melyek mellett a háborús felek, valamint Európa, Kína és az Egyesült Államok is egy asztalhoz ülhetnek. Ezt pedig nem a harci logikának, hanem a politikának kell elérnie.

„A megszállónak nincs igaza, de ez nem jelenti azt, hogy pusztán katonai harccal megoldást lehet találni az ukrán nép számára. A megoldást politikával kell felépíteni, ahogyan azt Európában mindig is tették. Még a véres háborúk után is.” - mondta a baloldali szenátor.

A Vatikán üdvözli, hogy Magyarország a béke előkészítésében közvetítőként venne részt. Antonio Mennini nuncius szerint hazánk szerepe kiemelkedő.

„Magyarország jó közvetítő lehet, mert a saját feltételei szerint tartozik a Nyugati blokkhoz. Szerintem az orosz oldalon ezért jobban odafigyelnének rá.” - mondta a főtiszteletes.

Míg Magyarország közvetítőként segítené elő a békét, addig az Egyesült államok egyik fegyvergyártó cége jelezte Ukrajnában tervez gyártókapacitást kiépíteni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Májusban azt mondta Magyar Péter, hogy még ha 30 eljárás is indult ellene, mégsem veszi fel az EP-mandátumát, ami mentelmi joggal jár. Sőt: ha hatalomra kerül azt meg is szünteti. Rosszul öregedő szavak. Hiszen egyetlen eljárás van ellene, az sem politikai, hanem egyszerű köztörvényes lopás, mégsem mond le a mentelmi jogáról, amit a valahogy mégiscsak felvett EP-mandátumával szerzett. A témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Felszólították Karácsony Gergelyt + videó

Felszólították Karácsony Gergelyt + videó

Fertőzésveszély Óbudán, beterítette a szennyvíz a Római partot. A terület fertőtlenítése azonban elmaradt, ezért az Egyesület a Római Partért közleményt adott ki, melyben felszólították Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy kezdjék meg a Római-part fertőtlenítését.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!