2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

„Magyarország az üldözött keresztények hangja kíván lenni”

Hír TV

2019. március 5., kedd 20:48, frissítve: kedd 21:21

Komoly elismeréseket kapott az Egyesült Államokban a Hungary Helps program, amelyet az üldözött keresztények megsegítésére hozott létre a kormány. Juhász Hajnalka a misszió miniszteri biztosa a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kiemelte a program egyediségét, valamint hangsúlyozta, hogy Magyarország az üldözött keresztények hangja kíván lenni.

„A Hungary Helps program kapcsán világosan látják a céljainkat. Az ENSZ migrációs paktumával nem értünk egyet és vannak még olyan kérdések, amelyekkel nem értünk egyet, de a humanitárius segítségnyújtásban nemcsak az ENSZ ért minket, hanem az Egyesült Államok is. Ez egy egyedi kezdeményezés, és amikor pozitív visszajelzéseket kapunk, akkor látjuk a program hatékonyságát. A program egyedisége abban rejlik, hogy a közel-keleten és afrikai országokban közvetlenül vesszük fel az ott szükséges szenvedő közösségekkel a kapcsolatot, és egyedi módon tudjuk megállapítani, hogy mire van szükségük” – mondta a miniszteri biztos.

magyar kormány támogatásával Kongóban szemészeti klinikát fejlesztettek. A kórházhoz egymillió euróból új szárnyat építenek és műszereket is vásárolnak.

x
Rendkívüli hír