2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Belföld

Magyarország ad otthont 2025-ben a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozónak

Magyarország ad otthont 2025-ben a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozónak, melyen ma Bukarestben vett részt Novák Katalin. A romániai egyeztetésen 12 állam határon átívelő együttműködését szilárdították meg. Különös hangsúlyt fektetve az észak-déli kapcsolatok kiépítésére például a közlekedés, az energetika és a digitális szféra területén.

  • Magyarország ad otthont 2025-ben a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozónak

Novák Katalin nem sokat volt távol Romániától, ugyanis a múlt héten családjával Székelyföldön nyaralt. Bukaresti látogatásán mindenek előtt a romániai magyarok képviseletével, az RMDSZ elnökével találkozott, ahol a magyarság érdekeinek védelméről, aktuálpolitikáról egyeztettek.

A Három Tenger Csúcstalálkozónak, ahova a magyar köztársasági elnök is hivatalos volt, az egyik legfontosabb hozadéka, hogy a 12 államot tömörítő csoportosulás egy új taggal bővült, Görögországgal. Emellett Ukrajna és Moldova a kezdeményezés társult résztvevőivé váltak.

Hermann Endre tudósított Bukarestből:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szlovákia nem bojkottálja a magyar elnökséget

Szlovákia nem bojkottálja a magyar elnökséget

Szlovákia nem fog csatlakozni semmilyen kísérlethez, aktivitáshoz, amellyel bojkottálni akarják a magyar elnökséget - mondta Peter Pellegrini szlovák államfő Sulyok Tamás köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.
Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

A kétoldalú párbeszédet nem csak fent kell tartani, de erősíteni is kell ahhoz, hogy Magyarország és Szlovákia regionális és európai szinten is még inkább szolgálni tudja saját nemzeti és egyben a két ország stratégiai partnerségből fakadó érdekeit - mondta Sulyok Tamás köztársasági elnök csütörtökön a Peter Pellegrini szlovák államfővel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!