2020. szeptember 24.,
csütörtök, Gellért, Mercédesz napja

Magyarokkal szemben kampányol a Momentum

Hír TV

2019. november 9., szombat 17:14

Anyaországi és határon túli szervezetek egyaránt elítélik, hogy a Momentum politikusai román és szlovák jelöltek mellett kampányolnak a magyarokkal szemben. A Jobbik nem nyilvánított véleményt az ügyben. Romániában vasárnap tartják az elnökválasztást, Szlovákiában pedig február 29-én lesz parlamenti választás.

A magyar helyett egy román párt államfő-jelöltje mellett kampányolt Kolozsváron a Momentum elnöke. Romániában vasárnap tartják az elnökválasztást. A magyar induló Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Fekete-Győr András azonban a korrupcióval megvádolt liberális Dan Barna mellett állt ki.

Megkérdeztük a Jobbik EP-képviselőjét, hogy mit gondol Fekete-Győr András megnyilvánulásáról, de Gyöngyösi Mártontól nem kaptunk érdemi választ.

Fekete-Győr András után Cseh Katalin is beszállt a kampányba, aki ugyancsak a román USR szövetséget méltatta. A párt EP-képviselője az erdélyi Nagyszebenben beszélt a román-magyar kapcsolatok lehetőségeiről és buktatóiról.

Donáth Anna sem maradt ki a sorból. A párt másik EP-képviselője a Progresszív Szlovákia mozgalom Magyar Platformjának bemutatkozásán kampányolt a szlovák párt mellett. Közösségi oldalán úgy fogalmazott: "Mert lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk."

A felvidéki magyar Via Nova Ifjúsági Csoport elnöke hangsúlyozta: nemzetpolitikát csak úgy lehet folytatni, hogy nem fordulunk egymással szembe nemzetközi fórumokon és a Kárpát-medencében sem.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője felháborító árulásnak nevezte a Momentum megnyilvánulásait.

A Mi Hazánk elnökhelyettese szerint a Momentum az egykori SZDSZ-es tempót követi.

Dúró Dóra hozzátette: minden magyar politikusnak és közéleti szereplőnek a magyarság összetartozását kellene elsődleges szempontnak tekintenie.

Hír TV