2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Hogyan csináljunk rossz filmet

Következik:

Célpont 23:30

Belföld

Magyarokkal szemben kampányol a Momentum

Anyaországi és határon túli szervezetek egyaránt elítélik, hogy a Momentum politikusai román és szlovák jelöltek mellett kampányolnak a magyarokkal szemben. A Jobbik nem nyilvánított véleményt az ügyben. Romániában vasárnap tartják az elnökválasztást, Szlovákiában pedig február 29-én lesz parlamenti választás.

  • Magyarokkal szemben kampányol a Momentum

A magyar helyett egy román párt államfő-jelöltje mellett kampányolt Kolozsváron a Momentum elnöke. Romániában vasárnap tartják az elnökválasztást. A magyar induló Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Fekete-Győr András azonban a korrupcióval megvádolt liberális Dan Barna mellett állt ki.

Megkérdeztük a Jobbik EP-képviselőjét, hogy mit gondol Fekete-Győr András megnyilvánulásáról, de Gyöngyösi Mártontól nem kaptunk érdemi választ.

Fekete-Győr András után Cseh Katalin is beszállt a kampányba, aki ugyancsak a román USR szövetséget méltatta. A párt EP-képviselője az erdélyi Nagyszebenben beszélt a román-magyar kapcsolatok lehetőségeiről és buktatóiról.

Donáth Anna sem maradt ki a sorból. A párt másik EP-képviselője a Progresszív Szlovákia mozgalom Magyar Platformjának bemutatkozásán kampányolt a szlovák párt mellett. Közösségi oldalán úgy fogalmazott: "Mert lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk."

A felvidéki magyar Via Nova Ifjúsági Csoport elnöke hangsúlyozta: nemzetpolitikát csak úgy lehet folytatni, hogy nem fordulunk egymással szembe nemzetközi fórumokon és a Kárpát-medencében sem.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője felháborító árulásnak nevezte a Momentum megnyilvánulásait.

A Mi Hazánk elnökhelyettese szerint a Momentum az egykori SZDSZ-es tempót követi.

Dúró Dóra hozzátette: minden magyar politikusnak és közéleti szereplőnek a magyarság összetartozását kellene elsődleges szempontnak tekintenie.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!