2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Belföld

Magyarok segítik a magyar családokat az egész Kárpát-medencében

Külhoni magyar gyermekegészségügyi szakemberek számára tartanak képzést három napon át Budapesten. A képzésre 50 külhoni magyar szakember érkezett Erdélyből, Felvidékről, Vajdaságból és Kárpátaljáról. A nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos a program indulásakor, közöntőjében fontosnak nevezte, hogy a külhoni magyar családok egészségügyi problémáikkal magyar szakemberekhez tudjanak fordulni. Szilágyi Péter célként jelölte meg, hogy a különböző szakmai rendezvényekbe a külhoni magyar szakembereket is bevonják.

„Tudjuk azt, hogy például Kárpátalja esetében nagyon nehéz helyzetben vannak a kárpátaljai magyarok, de mondhatnám azt is, hogy vannak bizonyos területek, akár legyen az egészségügy, ahol elkél a magyar nyelvű segítség az egész kárpát-medencei régióban, hiszen a gyermekeinket magyar nyelven tudjuk taníttatni óvodában, iskolában, akkor azt is meg kell oldanunk és abban is segítenünk kell, hogyha bajuk van, akkor magyar nyelvű szakemberekhez tudjanak fordulni” – mondta Szilágyi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!