2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Magyar Péterről is beszélt Gulyás Gergely a Kormányinfón

A mai Kormányinfón ismét nyilvánosság elé lépett a gerincműtétje után Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kapott kérdéseket Magyar Péterről is.

  • Magyar Péterről is beszélt Gulyás Gergely a Kormányinfón

Kezdésként a Magyar Nemzet kérdésére jelezte, hogy nem változott a véleménye Magyar Péterről 2018 óta. Felidézte, hogy hat évvel ezelőtt, amikor a Miniszterelnökség vezetésére felkérte Orbán Viktor, államtitkárt keresett. Akkor Magyar Péternek elmondta, a feleségét, Varga Juditot kiválóan alkalmasnak tartja a pozícióra, majd később miniszteri pozíció ellátására, őt viszont nem. Ezt neki is elmondta, nem változott azóta az álláspontja. 

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, Magyar Péter politikai színrelépését késeltetni igyekezett, nem tartja őt alkalmasnak politikusnak. 

Arra az újságírói felvetésre, miszerint Orbán Viktor, Rogán Antal vagy Gulyás Gergely megjelent-e már tanúként a bíróságban a Magyar Péter hangfelvételének ügyében, Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy ő nem volt. Az ügyészségi iratok, illetve Magyar Péter hangfelvétele kapcsán közölte, olyan feltételezés ez, amelyet megalapozatlannak és lehetetlennek tart, így nincs értelme annak a kérdésnek, hogy Polt Péter lemond-e.

Arra a kérdésre, hogy a miniszter tett-e feljelentést vagy indult-e vizsgálat Magyar Péter zsarolása miatt, jelezte, őt nem zsarolta senki, de nem szereti, ha fenyegetik. Magyar Péter utolsó üzenete, amit küldött neki, a büntetőjogi határt nem lépte át szerinte.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e Magyar Péternek olyan hangfelvétele, melyen Gulyás Gergellyel beszélget a Schadl–Völner-ügyről, a miniszter azt felelte, közéleti témákról a lehető legritkábban beszélt az utóbbi években Magyar Péterrel.

Azt is mondta, Varga Judit többször beszélt férje fenyegetéseiről, de a feljelentés megtételéről Varga Judit dönthetett volna.

Magyar Péter pártalapításáról annyit mondott, 

hagyjuk az olyan baloldali hülyeségeket, hogy a kormány majd megakadályozza Magyar Pétert bármilyen indulásban.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Balatonalmádi, a békés kikötő + videó

Balatonalmádi, a békés kikötő + videó

Balatonalmádiba le kell hívni az embereket, hiszen a város a tavalyi évhez hasonlóan idén is számos programmal készül. Fabó Péter Balatonalmádi polgármestee és Borsné Simon Györgyi képviselőjelölt volt a Napindító vendége. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!