2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Belföld

Magyar Péter újra tüntetést szervezett + videó

Magyar Péter a közösségi oldalán jelentette be, hogy „Legyél a változás!” néven egyesületet alapított. Varga Judit volt férje mára tüntetést szervezett. A Híradóban a Deák térről kapcsoltuk Veres Viktor kollégánkat.

  • Magyar Péter újra tüntetést szervezett + videó

HírTV élő bejelentkezése 17 órakor:

HírTV élő bejelentkezése 15 órakor: 

HírTV élő bejelentkezése 14 órakor:

A rendezvényt bő két hete meghirdették, 13:30-kor kezdték a gyülekezőt a Városháza tér – Deák Ferenc tér – Károly körút háromszögben. Innen indultak tovább 14 órakor a Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány utca érintésével a Kossuth tér felé, ahová a tervek szerint 15 órakor érkeznek.

A jelek szerint viszonylag sokan gyűltek össze az indulásra. Egy érdi asztalos készített a tüntetőknek nyolcvan városnévtáblát, amit majd a tömegben felmutathatnak, ezzel igyekeznek majd azt mutatni, hogy nem csak Budapest menetel Magyar Péterrel, hanem országos az elégedetlenség. Sőt: „külföldön élő magyarok” egyentáblákat is osztogatnak a helyszínen.

A menet elején egy „Talpra magyarok! Ne féljetek!” feliratú molinót visznek. Egy tüntető azt mondta a Telex helyszíni tudósítójának, hogy ha arra jön Magyar Péter, akkor ő „elájul vagy elhányja magát.”

A tömeg valóban sokszínű, a menetben előkerült a legendás DK-s táblás bácsi is.

A Mandiner helyszíni tudósítói szerint a menet elejére álló tüntetőknek magyar zászlókat is osztogattak.„Szeretitek a jó zenét, a változás zenéjét? Akkor hallgassátok! Szép lassan megindul a Nemzet menete!” – hangzott el, majd az emberek elkezdtek csorogni a Bajcsy-Zsilinszky út irányába zenei kísérettel (az imént a Grund szólt, most a Bikini Közeli helyeken című számával erősítenek a tüntetők,

majd felcsendült a „Nem tetszik a rendszer” című 2012-es Millás-Juhász Péteres tüntetőinduló).

időnként skandáltatják is őket is:

„nem félünk, nem félünk!”, „mocskos Fidesz, mocskos Fidesz”.

Illetve ilyesformán:

 – Szeretnétek Európai Ügyészséget?

 – Igeeeen!

 – Szeretnétek boldog jövőt a gyerekeiteknek?

 – Igeeeen!

 – Akkor mondjátok egyszerre, „mi vagyunk a változás!”

stb.

A vezérszurkoló-szerű figura igyekszik kreatív lenni, folyamatosan kiabáltatja a tömeget („változást akarunk!”, „erősek vagyunk”) ami érdekes kontrasztban van a Bëlga ironikus-álhazafias Magyar nemzeti Hip-Hop című számával.

Magyar Péter és az élboly közben megérkezett a Kossuth térre, egy csoport úgymond független újságíró, így a nagyon lelkes Unyatyinszki György és Gulyás Balázs koszorújában. 

A Kossuth térre nehezen találnak el, útközben ugyanis rossz utcán fordultak le. 

Rossz utcán jöttünk be, ki az a hülye...” 

– mondta Magyar Péter, majd gyorsan elfojtotta a hülye végét, hiszen rájött, a saját Facebook oldalán hallják, amit mond.

A színpadon elsőként Bálint András színész szólalt fel. Róla azt lehet tudni, hogy 

az 1994-ben kormányra kerülő MSZP-SZDSZ-koalíció kinevezettje volt az új Nemzeti Színház élére.

A tüntetésen több baloldali közéleti szereplő is feltűnt. Köztük van Juhász Péter is, aki nemrég jelentette be, hogy Budapest V. kerületében elindul a polgármesteri tisztségért.

A rendezvényen felszólalt Nagy János, Szigetszentmiklós baloldali polgármestere, aki az ellenzéki összefogás jelöltjeként nyert még 2019-ben.

Nagy 2019-es győzelme után Jakabbal és Márki-Zay Péterrel is közös akciókba kezdett.

Emlékezetes továbbá, hogy 

Nagy János az MSZP jelöltje volt a 2021-es baloldali előválasztáson.

Most pedig Magyar Péter hívására beszélt a tüntetőkhöz.

Ezek után az RTL-en rendszeresen szereplő Nagy Ervin egy Presser-szerzeményt énekelt el. De énekelt Rost Andrea is, aki tavaly otthagyta a Magyar Állami Operaházat, miután hiába pályázott, nem ő lett az igazgató.

Nagy Ervin és Rost után következett Magyar Péter. Szerinte 2024. április 6-a után már semmi sem lesz olyan, mint eddig, ugyanis megjelent a remény, hogy lehet egy másfajta Magyarországot is építeni. 

Magyar Péter szerint a Kossuth téren összegyűlt tömeg a bizonyíték, hogy ez nem „egy belpesti médiahekk”, majd kérte a tömeget, hogy mutassák fel a rendezvény elején kiosztott városnévtáblákat. Magyar szerint nagyobb a tömeg, mint a 2022-es Békemeneten. Ez biztosan nem igaz, hiszen a 2022-es Békemeneten még a balliberális Lakmusz szerint is megtelt az Alkotmány utca, most meg nem.

Magyar azt ígérte, hogy lépésről-lépésre fogják visszavenni Magyarországot, szerinte a szabadságot soha sem adták ingyen, azért meg kell küzdeni. 

A politikus beszólt a közmédia vezetőinek, azt követelte, hogy élő adásban mondhassa el, miként képzelni az új Magyarországot. Majd rátért Polt Péter legfőbb ügyészre, aki szerinte nem képes pártatlanul végezni a munkáját. Erre reagálva a tömeg azt kezdte skandálni, hogy mondjon le. „Hallod-e te Polt Péter, hogy mit üzen a magyar nép?” – kérdezte Magyar.

Magyar bejelentette, hogy létrejött az egyesülete, ahova várja a mikroadományokat. A pártját továbbra sem nevezte meg, csak annyit mondott, hogy a párt el fog indulni a június 9-i európai parlamenti választáson, és el fogja hozni az új Magyarországot. Majd meghirdette, hogy lehet jelentkezni a pártja európai parlamenti választási listájára.

„Sokan kérdezik, hogy lesz-e még atombomba? Barátaim, az atombomba mi vagyunk, a magyar nép” – folytatta Magyar.„Vissza kell vennünk a falvainkat és a városainkat. Fel kell szabadítanunk az országot”, de ez csak közösen sikerülhet. Azt mondta, hogy az ő ajánlata egy modern, európai társadalom.

Magyar újra megígérte az oktatási minisztériumot és a KLIK felszámolását.

Közben a helyszíni tudósítónk szerint többen rosszul lettek a tömegben. Egy idősebb nőt kivezettek a rendőrök, miután rosszul lett, egy másik pedig elájult Magyar Péter beszéde alatt. Néhányan nem várták meg az esemény végét, és elindultak haza. Többen szóvá is tették, hogy nagyon hosszú a rendezvény, eközben nagy a meleg.

Magyar a beszédében arra kérte a tömeget, hogy ne féljenek kiállni magukért és az elesettekért, majd valódi integrációt ígért a romáknak.

Magyar ezek után a június 9-i választások fontosságáról beszélt, és azt ígérte, hogy a következő hónapokban bejárják egész Magyarországot, minden megtesznek azért, hogy mindenki elhiggye, hogy van remény a változásra. 

Magyar ezek után Orbántól lopott mondatokat. Először azt kérte, hogy mindenki hozzon magával még két embert, majd azt ígérte, hogy együtt a legvastagabb falakon is átmennek. Ezzel véget ért Magyar beszéde, aki még megkérte a közönséget, hogy fogják meg egymás kezét, és tartsanak össze.

A rendezvény végén Nagy Ervin beleordította a mikrofonba, hogy kipukkadt a lufi, majd elénekelte a Kossuth nótát. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!