2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Magyar Péter párttársa játékgépekkel üzletelt

Nincs jó híre Egerben és környékén annak a Deák Boldizsárnak, akinek kamupártjára rácsatlakozva igyekszik indulni a 2024-es európai parlamenti választásokon Magyar Péter. A baloldal új sztárja a minap jelentette be, hogy a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt égisze alatt kíván részt venni a megmérettetésen. Rögtön kiderült azonban, hogy valódi kamupártba sikerült bevásárolnia magát Magyarnak. A Tisza Pártot gründoló két férfi – Deák Boldizsár és Szabó Attila – kezdeti ígérgetése ellenére ugyanis alakulatuk még csak jelölteket sem volt képes kiállítani a 2022-es országgyűlési választásokon.

  • Magyar Péter párttársa játékgépekkel üzletelt

A számtalan hátrányos helyzetű családot ellehetetlenítő játékgépekkel keresett milliókat Magyar Péter új pártjának alapítója Deák Boldizsár. A tipikus kamupártként „működő” Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt kiválasztásáról a baloldal új reménysége korábban azt mondta: a közös értékrend alapján döntött mellettük.

A kamupárt egyik alapítója az a Deák Boldizsár, aki mindenféle kétesgyanús ügyletekbe belefogó üzletember hírében áll Egerben és környékén. A Magyar Nemzet információi szerint a férfi sokáig a kaszinóbizniszben utazott, és a legkiszolgáltatottabbakat kifosztó automata játékgépek 2012-es betiltása után orrolt meg a kormánypárokra. 

A Kisalföld című regionális lap már 1993 januárjában arról cikkezett, hogy Deák Boldizsár kaszinót nyitott Győrben. Az erősen reklámszagú írásban Magyar Péter újdonsült párttársa úgy fogalmazott: 

„A megyében egyedül nálunk van American Poker (öt ilyen gép van a játékteremben) és aki ebbe belekóstol, az biztos visszajáró vendégünk lesz.” 

Ezután Deák hosszan ecsetelte, hogy náluk nincs záróra, az ajtajuk éjjel-nappal nyitva áll, és a betérők kedvükre válogathatnak a gyümölcsös automaták és a „félkarú rablók” között. 

„Nem bántam meg a beleölt milliókat” 

– mondta már szűk egy évvel később ugyanannak a lapnak Deák, amikor egy cikkben Magyarország „egyetlen automata rulettjével” dicsekedett. 

A fentiek alapján tehát nem csoda, hogy rosszul érintette Magyar Péter új párttársát, hogy a Fidesz-KDNP 2012 novemberében végleg betiltotta a sok családot a tönk szélére sodró automata nyerőgépeket. 

Deák Boldizsárnak egyébként számtalan cég kapcsolódik a nevéhez, amelyek jelentős részét felszámolták. A győri kaszinós kalandot a kilencvenes évek első felében a BelMondó Gold Kft-n keresztül csinálta végig Magyar Péter párttársa, majd később Fortuna Roulette Kft. néven is volt egy szerencsejáték szervezésére szakosodott vállalkozása, amely a lap információ szerint Heves és Nógrád megyékben terítette a nyerőgépeket.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

A francia nagyszülők örömmel küldenék az unokáikat harcolni Ukrajnába?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!