2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Magyar Péter pártjának listáján is megjelentek Soros emberei

Magyar Péter nyilvánosságra hozta a pártja, a Tisza párt jelöltjeinek listáját. A nevek alapján számos olyan emberről van szó, akik az elmúlt évtizedekben javarészt külföldön éltek. Közülük többen pedig olyan álcivil, Soros-közeli szervezetekben is dolgoznak, ami miatt felvetődik a kérdés, hogy ezek az emberek kinek is az érdekét képviselnék Brüsszelben – írja a Tűzfalcsoport.

  • Magyar Péter pártjának listáján is megjelentek Soros emberei

A blog szerint az egyik ilyen név a listán Weisz Viktor, aki olyan helyszíneken dolgozott az elmúlt években, mint például Rijád, Szaúd-Arábia. 

Weisz Viktor 2016 és 2018 között, tehát a migrációs válság tetőpontján a Soros által támogatott Artemisszió Alapítvány „menekült mentora” volt

– emelték ki. A LinkedIn-oldala szerint Weisz Viktor afgán menekültek mentorálásával foglalkozott ebben az időben, amit kihagytak a Talpra Magyarok oldalán lévő önéletrajzából. Az Artemisszió Alapítványt a Soros-féle Open Society csak 2016-ban 27 millió forinttal támogatta.

Weisz Viktor LinkedIn-oldala szerint a mai napig tevékenykedik, a davosi Világgazdasági Fórumnak otthont adó World Economic Forum keretében, mint „globális alakító”. A szervezetről tudható, hogy partnerei között szerepel az Open Society Foundation, és szinte minden évben felszólalt maga Soros György is.

Egy beszámolóból az is kiderül, hogy mit csinál Weisz Viktor ebben a szerepkörben:

Globális alakítóként hozzáférést kaptam a társak és mentorok erőteljes hálózatához, valamint a Világgazdasági Fórum erőforrásaihoz, hogy segítsenek előmozdítani a változást helyi és globális szinten.

Egy hasonló név a listán Bujdosó Anna Andrea is, aki Magyarországon dolgozott vezetőként nemzetközi multicégeknél.

Azonban Bujdosó Annának van egy álcivil karrierje is,

mivel mentor az Egyenlítő Alapítványnál. A blog emlékeztet: a női jogokért olykor szélsőségesen harcoló Soros-szervezet, az Egyenlítő Alapítvány korábban azzal keltett visszatetszést, hogy tüntetést szerveztek Pintér Sándor szívhangrendelete ellen a Hang, a Patent Egyesület, az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, az EMMA Egyesület, a Jól-Lét Alapítvány, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Nők Szövetsége/Association of Hungarian Women, a NANE Egyesület, a NEM! – Nők Egymásért Mozgalom, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Hungarian Women’s Lobby), a Nőkért Egyesület, a Másállapotot a szülészetben, valamint a TASZ társaságában.

Az Egyenlítő Alapítvány korábban tiltakozott már egy olyan reklámfilm ellen, amelyben bikinis hölgyek táncoltak, de a Coca-Cola LMBTQ-t népszerűsítő plakátjaival persze semmilyen problémájuk nem volt – írja cikkében a Tűzfalcsoport, amely felteszi a kérdést:

hogyan lehet feministaként a felesége bántalmazásával erősen hírbe hozott vezető mögé beállni?

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!