2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Magyar Péter ominózus „atombombájával” kapcsolatban megszüntették a nyomozást, mivel tárgyi tévedésekkel van tele a hangfelvétel + videó

Pletykákat osztott meg Magyar Péterrel Varga Judit – derült ki a volt igazságügyi miniszter magánbeszélgetését tartalmazó hangfelvétellel kapcsolatos nyomozás csütörtöki tájékoztatóján Budapesten a Központi Nyomozó Főügyészségen.

  • Magyar Péter ominózus „atombombájával” kapcsolatban megszüntették a nyomozást, mivel tárgyi tévedésekkel van tele a hangfelvétel + videó

Sajtótájékoztatót hívott össze csütörtök délelőttre a Központi Nyomozó Főügyészség a Magyar Péter által rögzített hangfelvétellel kapcsolatban. Kovács Katalin, az ügyészség szóvivője arról beszélt, hogy széleskörű nyomozást folytattak, kilenc tanút hallgattak meg, és 17 ezer oldalnyi iratot vizsgáltak Magyar Péter feljelentése alapján. Schadl György Rogán Antal embere volt állítással kapcsolatban nem indult nyomozás - tette hozzá. Az ügyészség megállapította, hogy 

egyetlen kormánytagnak nem volt tudomása korrupciós cselekményről, és így feljelentési kötelezettsége sem volt egyetlen kormánytagnak sem.  

Fürcht Pál főügyész arról beszélt, a Fővárosi Nyomozóügyészség egy 2024 februári Facebook-bejegyzés alapján indított nyomozást. Abban azt állították, hogy a kormány egyik tagja tud egy súlyos korrupciós esetről. Ennek a nyomozásnak a során kihallgatták Magyar Pétert, aki a Facebook-bejegyzést tette, és elmondta, hogy a Völner-Schadl-ügyre utalt. Magyar azt is elmondta, hogy nincs tudomása arról, hogy bárki ne tett volna feljelentést ebben az ügyben, akinek egyébként ilyen kötelezettsége lett volna. Varga Juditot, Rogán Antalt és Gulyás Gergelyt is tanúként hallgatták ki ebben az ügyben. 

Nekik sem volt tudomásuk arról, hogy valakinek feljelentési kötelezettsége lett volna, és azt ne teljesítette volna. 

Mindezek alapján az ügyészség megállapította, hogy a nyomozást bűncselekmény hiányában lezárta. 

Senki nem törölt semmit az ügyészségi iratokból

Az ügyiratokat senki nem manipulálta, és az ügyészség szerint a hangfelvétel alapján Varga Judit pletykákra hivatkozott, a beszélgetés tárgyi tévedésekkel volt tele. Rogán Antal nem járt a Központi Nyomozófőügyészségen, hogy bárkinek a nevét törölte vagy töröltette volna az iratokból. A KNYF egyetlen olyan adatot sem törölt, ami egy bűncselekmény bizonyításához szükséges - mondta Kovács Katalin. Konkrét törölt adatot egyébként Magyar Péter sem jelölt meg.   

Mindezzel kapcsolatban Fürcht Pál elmondta, 2023 januárjában történt az ominózus beszélgetés, és ezt Varga Judit is megerősítette, de pontos részletekre nem emlékezett. Szólt arról is, hogy a Völner-Schadl-ügyben a vádiratot az ügyészség 2022 októberében nyújtotta be a bíróságnak, tehát a Fővárosi Törvényszéken voltak az iratok.

 2023-ban tehát nem voltak ott az eredeti okiratok az ügyészségen, régen a törvényszéken voltak.  

Éppen ezért meglehetősen szürreális, hogy valakik 2023 januárjában arról beszéltek, hogy az iratokból az ügyészségen bármit húzzanak ki - mondta Fürcht Pál. Rogán Antal és Gulyás Gergely vallomásukban elmondták, hogy senkit nem küldtek be az intézménybe, hogy bárkit kihúzassanak - tette hozzá. Éppen ezért megnézték a nyomozati iratokat, és ez nagyjából 17 ezer oldal volt. Egyetlen olyan iratot sem találtak, ami bizonyítékot tartalmazott volna, és azt eltávolították volna - tette hozzá.  

Magyar Péter vallomásában azt is mondta, hogy egy betű törlése is bűncselekmény, de közölte, hogy a büntetőeljárási törvényt már nagyon régen tanulta.

A sajtótájékoztató élő Facebook-közvetítésének videója:

A teljes cikket Origo-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Májusban azt mondta Magyar Péter, hogy még ha 30 eljárás is indult ellene, mégsem veszi fel az EP-mandátumát, ami mentelmi joggal jár. Sőt: ha hatalomra kerül azt meg is szünteti. Rosszul öregedő szavak. Hiszen egyetlen eljárás van ellene, az sem politikai, hanem egyszerű köztörvényes lopás, mégsem mond le a mentelmi jogáról, amit a valahogy mégiscsak felvett EP-mandátumával szerzett. A témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Felszólították Karácsony Gergelyt + videó

Felszólították Karácsony Gergelyt + videó

Fertőzésveszély Óbudán, beterítette a szennyvíz a Római partot. A terület fertőtlenítése azonban elmaradt, ezért az Egyesület a Római Partért közleményt adott ki, melyben felszólították Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy kezdjék meg a Római-part fertőtlenítését.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!