2024. 09. 27. Péntek Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:50

Belföld

Magyar Péter diszkóbotránya - ezek alapján állapította meg az ügyészség a bűncselekmény gyanúját + videó

Kizárólag az Európa Parlament döntésén múlik, hogy elindulhat-e az eljárás Magyar Péter ellen a júniusi diszkóbotránya kapcsán. Csütörtökön ugyanis Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél a politikus mentelmi jogának felfüggesztéséért, a lopás miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként - írja a Magyar Nemzet.

  • Magyar Péter diszkóbotránya - ezek alapján állapította meg az ügyészség a bűncselekmény gyanúját + videó

A lap most felidézte a politikus botrányos nyár esti bulijának részleteit.

Több tanúvallomás és videófelvételek alapján korábban már beszámolt a sajtó arról, hogy Magyar sajátos módon próbálta levezetni a választási kampánnyal járó feszültséget az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen. Magyar több vendégbe is belekötött, nőket zaklatott, a szemtanúk szerint többeknek „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett. 

A helyszínen bulizó több nő férfipartnere is számon kérte Magyar Péteren a szexualitással kapcsolatos agresszív „beszólásait”.

A történtekről a jelenlévők videófelvételeket is készítettek.

Az Ötkertben azok után szabadultak el az indulatok, hogy Magyar Péter odalépett a telefonjával felvételt készítő egyik férfihoz, egyszerűen kivette a kezéből a készüléket, zsebre tette és elsétált. A sértett utánaeredt, hogy visszakérje a telefonját, de Magyar tagadta, hogy nála lenne. A szóváltás közben a tanú állítása szerint a politikus kétszer tenyérrel arcon ütötte.

A Magyar Nemzet korábban úgy értesült, hogy a rendőrség kihallgatott a buliban részt vevő két 19 éves tanulót is, valamint a biztonsági személyzet két tagját. A diákok megerősítették, hogy amint Magyar odalépett a videózó férfihoz, láthatóan feszült volt a hangulat köztük, majd azt is hallották, hogy a sértett többször kérte, követelte vissza a telefonját. Miután a biztonsági őrök kivezették Magyart a diszkóból, a két diák is távozott, és az utcán látták, amint a politikus – néhány fiatal társaságában – elindult a rakpart felé, nyomában a férfival, akinek elvette a telefonját.

Úgy tudni, a vallomásuk szerint mindketten látták, hogy Magyar egy telefont dobott a Dunába, egyikük megjegyezte, hogy a politikus óvatosan, „sunyiban” dobta a vízbe, hogy ne látszódjon.

Arról is beszámoltak, hogy Magyar és egyik társa – Radnai Márk színész, a Tisza Párt rendezvényeinek főszervezője – többször mondták a sértett férfinak, adjon egy elérhetőséget és kártalanítani fogják.

Itt fontos megjegyezni, hogy amint arról korábban a Ripost is beszámolt, a telefont később a vízirendészet munkatársai megtalálták a Duna medrében.

A Magyar Nemzet információi szerint a helyszínt a közterületi kamerák felvételei alapján azonosították, a készülékről pedig sikerült lementeni a tárolt videófelvételeket, amelyeket a hatóságok felhasználják a nyomozás során.

Mindezek alapján állapította meg az ügyészség a bűncselekmény gyanúját, vagyis azt, hogy Magyar Péter az őt videózó férfi telefonjának elvételével és a Dunába dobásával lopást követett el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Menczer Tamás: Elég bátor vagy, Peti?

Menczer Tamás: Elég bátor vagy, Peti?

Hogy van ez, Peti?! – tette fel a kérdést Menczer Tamás a Facebook-oldalán. A Fidesz kommunikációs igazgatója emlékeztetett, hogy Magyar Péter korábban el akarta törölni a mentelmi jogot, a dszkóbotránya után viszont ragaszkodik hozzá.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!