2024. 10. 10. Csütörtök Gedeon napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Magyar Péter Brüsszel politikai foglya lett, önként és dalolva átállt Brüsszel oldalára

  • Magyar Péter Brüsszel politikai foglya lett, önként és dalolva átállt Brüsszel oldalára

A gesztusok néha beszédesebbek, mint az élő szó. Így van ez a politikai diskurzusban is. Az Európai Parlament bábeli zűrzavarában is remekül érthető, azaz komoly üzenetértéke van a tapsnak, a pfujolásnak, az el- és odafordulásnak, a kézfogásnak és az artikulálatlan hőbörgésnek is. Az európai kultúrában a metakommunikáció univerzális jelrendszer.

Éppen ezért volt „beszédes”, hogy Magyar Péter – mielőtt felmondta volna az ellenzéki mantrát az strasbourgi plenáris ülésen – gátlástalanul odalépett Orbán Viktorhoz egy kézfogásra. Mert egy „szintre” akar kerülni a miniszterelnökkel.

És kattantak is vakuk, megszületett a várva várt nagy fotó. Magyar Péter, mint az ellenzék vezére, a kihívó maga, egy fotón a miniszterelnökkel. Micsoda illúzió!

De ez is a politika része, akár a metakommunikáció. Hitet kell adni a követőknek, még akkor is, ha Magyar valójában nagyon pici Orbán Viktorhoz képest.

De a legtöbbet abból tudtuk kiolvasni, hogy Magyar Péter állva tapsolt az Ukrajna felfegyverzését szorgalmazó Ursula von der Leyen, majd a magyarok ellen uszító Manfred Weber beszéde után.

Ugyan a TISZA-vezér a kampány során azt ígérte, hogy pártja Brüsszelben a magyar emberek érdekeit fogja képviselni (és mindig bejárnak az ülésekre…), most mégis az látszik, hogy jól megválogatott gesztusaival a mentelmi jogáért teper.

De nem ez lenne az első alkalom, hogy nem tartja be egykori ígéretét.

Ennek azonban van egy fordított olvasta is: 

Gyakorlatilag Brüsszelen múlik Magyar Péter személyes szabadsága, azaz a mentelmi joga. És a politikai jövője is. Emiatt ki van szolgáltatva a Néppártnak, személyesen Webernek és Ursula von der Leyennek.

De ennek tudható be az is, hogy a Tisza Párt görög (!) ellenjelöltet állított az Európai Parlament Szerbia-delegáció alelnökének jelölt vajdasági Vicsek Annamária helyett. Az ITRE szakbizottságban pedig a rezsicsökkentés ellen szavazott Lakos Eszter. És a puzzle összeállt! 

Magyar Péter így Brüsszel politikai foglya lett, önként és dalolva átállt Brüsszel oldalára. 

A mentelmi eljárás jelenleg csak a lopás miatt indult büntetőeljárás miatt van. De zajlik már a nyomozás hűtlen kezelés gyanúja miatt a diákhiteles szerződések kapcsán is. Tehát nagy a tét!

Forrás: Mandiner

Fotó: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Profi motorosok bevonásával készül az új KRESZ + videó

Profi motorosok bevonásával készül az új KRESZ + videó

Profi versenyzőket is bevontak az új KRESZ összeállításába, amely egyebek mellett a motorosok számára kötelezően előírható védőfelszerelésekről, az oktatásról, és a B kategóriás jogosítvánnyal vezethető motorkerékpárokról is rendelkezik majd.
A magyar kormány migrációval kapcsolatos álláspontja 2015 óta változatlan + videó

A magyar kormány migrációval kapcsolatos álláspontja 2015 óta változatlan + videó

"Kevés ilyen ország van, nem kellett benne semmilyen sasszé, semmilyen hátra arc, semmilyen irányváltás mi azt mondtuk be tartjuk a törvényeket megvédjük a déli határt és most is ezt fogjuk. Tehát ez egy világos és egyenes álláspont, egyenes volt akkor is egyenes most is." Így fogalmazott Rétvári Bence miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!