2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Magyar Péter bevallotta, hogy megvágták a blikkes videót

Magyar Péter bevallotta, hogy megvágatták a blikkes videót, de azt mondta, nem a külföldi támogatókról szóló rész miatt. A Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy nem szándékosan került ki a végleges anyagból az a rész, amelyben barátnője egy külföldi grafikus csapat segítségéről beszélt. Emellett Több zenész is tiltakozott, hogy dalaikat a hétvégi tüntetésen játszották.

  • Magyar Péter bevallotta, hogy megvágták a blikkes videót

Számos ismert sláger is felcsendült Magyar Péter múlt hét szombati tüntetésén, ugyanakkor több előadó dalát is engedély nélkül használhatták fel.

Többek között az Európa című zeneszám is szerepelt a hétvégi rendezvény zenei listáján. Varga Miklós a Napi aktuálisban hangsúlyozta, azzal nincs baj, ha egy tömeg előtt elhangzik a dal, de ő azt várta volna, hogy Magyar Péter előzetesen megkeresi az előadókat.

Az Artisjus adott engedélyt Magyar Péteréknek, de azt nem tudták, hogy milyen dalokat fognak lejátszani - jelezte a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület elnöke. Németh Alajos szerint a művészeknek ugyanakkor van joga kérni, hogy ne játsszák le a dalt. Hozzátette, zenészként azonban nem értett egyet a zenék felhasználásával.

A március 6-i tüntetés után nemcsak a zeneszámok, hanem egy videó miatt is kérdések merültek fel: a Blikk aznap interjút készített Magyar Péterrel és barátnőjével. Csakhogy a felvételből utólag kivágtak egy részt. A Blikk az Origo kérdésére végül elárulta: hogy

Magyar Péterék kérésére korrigálták a felvételt, és kivágták azt a mondatot, amelyben Magyar barátnője arról beszél, hogy egy külföldi grafikusi csapat is segített nekik.

Több rész is kikerült a Blikk videójából, de nem a külföldi segítségről szóló rész miatt

- ezt állította Magyar Péter a Magyar Nemzetnek. Szerinte nem szándékosan került ki a végleges anyagból a szóban forgó rész, mert ezen kívül mást is kivágattak belőle.

"Tehát az volt a megállapodásunk, hogy ők leforgatják, és utána odaadják nekünk a nyersanyagot, amit összeállítanak, és megbeszéljük, hogy mi mehet le. És nem azért, mert mi hangzik el, hanem voltak olyan emberek ott a szervezők között, egyrészt hangosítók, másrészt tévés kollégák, akik nem szerettek volna egy olyan videóban szerepelni, ahol ott van Magyar Péter."

Közben a Nemzeti Választási Iroda nyilvántartásba vette a Tisza pártot, így Magyar Péterék az önkormányzati és az európai parlamenti választásokon is el tudnak indulni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!