2024. 09. 18. Szerda Diána napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Magyar Péter a határvédelmet az európai uniós jogszabályok szerint oldaná meg + videó

Nem kell meglepődni, ha valaki az Európai Néppárt tagjaként migrációbarát nyilatkozatot tesz – így reagált Magyar Péter kijelentésére Gulyás Gergely miniszter. A Tisza Párt elnöke szerint az európai uniós joggal, összhangban kellene fellépnie a magyar kormánynak a migrációval szemben. A Mi Hazánk politikusa pedig úgy látja: nem szerencsés ezekre a jogszabályokra hivatkozni.

  • Magyar Péter a határvédelmet az európai uniós jogszabályok szerint oldaná meg + videó

Fontosnak tartjuk, hogy a magyar Országgyűlés, hasonlóan más tagállamokhoz, a határok védelmét az európai uniós joggal összhangban lévő jogszabályokkal oldja meg – hangoztatta közösségi oldalán a Tisza párt elnöke. Magyar Péter hozzátette: Ha erre az Orbán-kormány nem képes, vagy nem hajlandó, akkor az ebből következő százmilliárdos uniós bírságért politikai és anyagi következményeket vállalnia kell.

Finoman fogalmazok akkor, ha azt mondom hogy nem igazán szerencsés ezekre a jogszabályokra hivatkozni mert ezek, illetve a brüsszeli mechanizmus tette lehetővé, hogy Európát elárasszák a migránsok, tehát ezt a kijelentést, mi nem tartjuk elfogadhatónak.

- reagált Magyar Péter kijelentésére Lantos János, a Mi Hazánk politikusa.

Nem kell meglepődni, ha valaki az Európai Néppárt tagjaként migrációbarát nyilatkozatot tesz – erről pedig már a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt.

A TISZA Párt az Európai Néppárt tagja. Az Európai Néppártról eddig azt tudtuk, hogy legfeljebb szavakban ellenezte a migrációt, de amikor dönteni kellett akkor mindig is támogatta azt, vagy megtámadta azt az országot, így Magyarországot, aki példamutató határvédelmet tartott fenn. Illetve az Európai Néppárti vezetése a Bizottságnak, Magyarországnak egyetlen egy fillért sem fizet a határőrizetért, míg ezt más országok esetében megteszi. Azzal, hogy valaki az Európai Néppárt tagjaként nyilatkozik nem kell meglepődni, hogy migrációbarát kijelentéseket tesz

– hangsúlyozta Gulyás Gergely. 

A Hír TV által megkérdezett szakértő pedig rámutatott: Magyar Péter megnyilvánulásával igazodni akar az európai szövetségeseihez, jelesül a Manfred Weber vezette Európai Néppárthoz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Az osztrákoknál is átpolitizált az árvízi védekezés + videó

Vezércikk: Az osztrákoknál is átpolitizált az árvízi védekezés + videó

Both Hunorral, Móczár Gáborral és Szűcs Gáborral beszélgettünk. Elsőként arról, vajon milyen jellemnek kell lenni ahhoz, hogy valaki egy árvízi veszélyhelyzet idején kötekedjen valós segítség helyett. De megnyugtatunk mindenkit: nem csak nálunk vannak ilyen alakok, az osztrákoknál is találni politikai hullarablókat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!