2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Magyar Nemzet: Magyar Péter megvett egy kamupártot

A Magyar Nemzet kiemeli: a párt például a 2022-es országgyűlési választáson egyetlen jelöltet sem állított, ezért aztán nem csoda, ha egyetlen szavazatot sem kapott.

  • Magyar Nemzet: Magyar Péter megvett egy kamupártot

Hétfőn még nem árulta el az ATV-ben Magyar Péter, hogy melyik párt színeiben indul, sőt azt állította, hogy több párt is szóba jöhet, de még kivárnak a bejelentéssel.

Szerda délután végül közösségi oldalán közölte, hogy beadták a Nemzeti Választási Bizottságnak kérelmüket, hogy nyilvántartásba vegyék pártjukat.

A párt nevét továbbra sem akarta nyilvánosságra hozni. Azonban a Nemzeti Választási Iroda honlapján megjelent a kérelem, ebből pedig kiderült: Magyar a TISZA, azaz a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indulna a júniusi választásokon.

Szabó Attila, Elnök, Tisza Párt: "Mi megpróbáljuk a saját beágyazottságaink alapján és a saját erőből ezt a programot véghez vinni, ami a jövőbeni választóinkat segíteni fogja."

2021-ben még arról beszélt, hogy 22-ben mind a 106 kerületben szeretnének jelöltet állítani az országgyűlési választásra.

Deák Boldizsár, alelnök, Tisza párt: "Az új törvény szerint már 71 körzetbe kell indítani ahhoz, hogy - minimum! maximuma 106 - hogy országos listát tudjunk állítani. Mi ezen dolgozunk most. Jelentem jól haladunk."

Az alelnök Deák Boldizsár korábban a játékgép-bizniszben is utazott, ám miután a kormány felszámolta a sokak életét megkeserítő üzletágat, kénytelen volt felhagyni az emberek tömegét kizsebelő tevékenységgel.

Latorcai Csaba miniszterhelyettes, KTM, a KDNP ügyvezető alelnöke: "Hogy beszélhetnénk értékről vagy érdekközösségről aki vásárol egy pártot? Aki nem alulról jövő kezdeményezés útján szervez meg egy pártot, hanem kvázi vesz egyet a pártpiacon, mert hiszen egy meglévő párt került az ő kezébe azt kívánja átalakítani. Ebből is látszik, hogy nem valami újjal állunk szemben, hanem egy korábbinak új mázzal történő leöntése."

Nem lehet dilettánsokra bízni az ország sorsát – reagált a KDNP ügyvezető alelnöke a Napi aktuálisban arra, hogy megvan Magyar Péter pártja. Latorcai Csaba hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP az elmúlt 14 évben már bizonyította, hogy az emberek mellett van. Ők nem olyanok, akik dollárért elárulják a hazát, mint a mostani ellenzéki politikai erők.

 "Ezeket a szokásos baloldali hülyeségeket hagyjuk." Így kommentálta a Magyar Péter jelenséget a miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Gergely cáfolta Magyar Péter állítását, miszerint valaki akadályozná az őt politikai karrierjébe.

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter: "Ezek mindig elhangzanak és aztán provokáció lesz a tüntetésen, valaki keresztbe akar tenni, soha nem volt ilyen és ebben az esetben sem."

Gulyás Gergely a kettejük korábbi baráti viszonyát firtató kérdésre azt válaszolta, : neki ehhez az ügyhöz semmi köze.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

A francia nagyszülők örömmel küldenék az unokáikat harcolni Ukrajnába?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!