2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Magyar Nemzet: kulcsszerepben a DK-közeli álhírportál

Még mindig nem lehet tudni, hogy honnan és kiktől szedhette össze egy svájci alapítvány a csaknem egymilliárd forintot Márki-Zay Péter magyarországi kampányra. Mint ismert, a baloldalt a választások előtt és utána, több mint 4 milliárd forinttal támogatták, amerikából és Svájcból érkező pénzekkel. A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság által nyilvánosságra hozott jelentéseknek köszönhetően, ma már az is köztudott: számos, a baloldalhoz köthető emberek és cégek meghatározó állomásai voltak a külföldről érkező milliárdos támogatásoknak.

  • Magyar Nemzet: kulcsszerepben a DK-közeli álhírportál

A Borsod vármegyei Szegi településen álló épület, ahol a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat-cégcsoport és a Demokratikus Koalícióhoz közeli, EzaLényeg című hírportált kiadó Oraculum 2020 Kft. könyvelését végzik.

Később az is kiderült: a könyvelési feladatokat ugyanaz a személy, egy bizonyos Tóth Józsefné látja el, aki - többek között - Gulyás Márton baloldali aktivista cégének és alapítványának is könyvel.

A könyvelést végző cég annak a Páva Zoltánnak az érdekeltségébe tartozik, aki a Gyurcsány-kormány idején az MSZP, a szocialista frakció és a kabinet közötti kapcsolattartás koordinációjáért felelt.

De az év elején a nyilvánosságra hozott részletes nemzetbiztonsági jelentésnek köszönhetően az is kiderült: az említett társaságok az Amerikából és a Svájcból a baloldalhoz érkező milliárdos kampánytámogatások meghatározó állomásai voltak.

Augusztusban ismerte be Márki-Zay Péter először, hogy százmilliókat kaptak külföldről, aztán mint kiderült: összesen négymilliárd forint érkezett Magyarországra. Egyrészt Karácsony Gergely volt tanácsadója, Korányi Dávid által vezetett Action for Democracytól, másrészt egy meg nem nevezett svájci alapítványtól.

Arról pedig egyelőre nincs információ, hogy honnan, kiktől szedhetett össze egy svájci alapítvány a csaknem egymilliárd forintot a magyarországi kampányra.

A Nemzeti Információs Központ megállapította, hogy a Márki-zay Péterhez köthető Mindenki Magyarországa Mozgalom mellett a DatAdat és az Oraculum 2020 Kft. voltak a külföldről érkező támogatások koordinátorai.

A vizsgálat azt valószínűsítette, hogy a pénzeket a magyar választók véleményének, illetve a választások eredményének a befolyásolására használták fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk  a sorsunkról

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk a sorsunkról

Az Európai Unió intézményei vagyis az Európai Bizottság és az Európai Tanács egyre inkább birodalmi törekvéseket mutat, folyamatosan csökkenteni igyekszik a tagállamok szuverenitását. A kelet-európai országok viszont már megtapasztalták, milyen az, amikor egy központi bizottság és egy tanácsi (szovjet)unió irányít minket. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Lengyelország kétmilliárdos hitelt kap haderőfejlesztésre Amerikából, ez lehet a hallgatás ára hogy ne kritizálják Ukrajnát. Az USA közben azt kéri váltsák le a teljes ukrán legfelsőbb bíróságot. A stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

300 millió a harkányi egészségügynek

300 millió a harkányi egészségügynek

300 millió forintos egészségügyi beruházást adtak át a Harkányi Termál Rehabilitációs Központban. A projekt, mely egy nagyobb fejlesztés utolsó része, a járóbeteg ellátást érinti.
Jövőt épít Hangony

Jövőt épít Hangony

15 férőhelyes, mini bölcsődével gazdagodott a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Hangony. Amellett, hogy a településen sok a kisgyermekes család, a munkahelyteremtés is fontos tényező volt a fejlesztés szempontjából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!