2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Magyar Nemzet: Karácsony főtanácsadója takarított a szocialista kormányzat után + videó

Hónapok teltek el a DatAdat és a dollárbaloldal botrányának kirobbanása óta, ha volt is bármi terhelő a szereplőkre nézve Tordai Csaba irodájában, akkor azt már rég törölhették - mondta a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója. Mindeközben a Magyar Nemzet arra emlékeztetett: Tordai Csaba minisztériumi e-mailek tömeges kitörlése felett bábáskodhatott a 2010-es kormányzati átadás-átvétel során.

  • Magyar Nemzet: Karácsony főtanácsadója takarított a szocialista kormányzat után + videó

Házkutatást tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tordai Csaba belvárosi ügyvédi irodájában. A gyanú szerint itt hamisíthatták meg a Karácsony Gergely nevével fémjelzett 99 Mozgalom számlájára beérkezett félmilliárdos külföldi kampánytámogatás jegyzőkönyveit.

"Hogyha ez a háttere a figurának és onnantól kezdve, hogy kibukott ez az 500 milliós sztori, meg a DatAdat, meg a dollárbaloldal ügy, hónapok teltek és gondoljátok, hogy ha volt is bármi terhelő rájuk nézve a Tordainak az irodájában, akkor azt nem darálta le vagy nem törölte azokat a dokumentumokat, vagy pedig gyártott utólag olyat, ami őket menti fel"

- mondta el Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója a Vezércikkben

Karácsony Gergely bizalmi emberének irodájában sajtóhírek szerint okirat-hamisítást alátámasztó bizonyítékokat foglalhattak le a nyomozók.

2010-ben készült egy videó, amelyen a minisztériumok átadás-átvételét örökítette meg a Heti Válasz az Orbán-kormány és a Bajnai-kormány tagjai között.

A Magyar Nemzet arra a jelenetre hívta fel a figyelmet, amikor Navracsics Tibor későbbi tárcavezető besétál az akkori kancelláriát vezető Molnár Csaba irodájába, ahol mások mellett Tordai Csaba, a főpolgármester körül kirobbant mikroadományos botrány egyik főszereplője fogadta őt. A jogász neve nem először merül fel a Karácsony Gergelyhez köthető botrányokban.

A korábban nyilvánosságra került hangfelvételek alapján ugyanis a főpolgármester bizalmasa központi szerepet játszhatott a Városháza tervezett eladásának ügyében. A hangfelvételekből az is kiderült, hogy maga Bajnai Gordon ajánlotta be Tordait Karácsony Gergelyhez.

A baloldal bizalmasa korábban köztudottan főosztályvezetői, valamint államtitkári pozíciókat viselt a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányokban, jelenleg pedig Karácsony Gergely jogi főtanácsadója.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!