2021. június 13.,
vasárnap, Antal, Anett napja

Magyar Nemzet: Egy egész jogászhadserege van Erzsébetváros önkormányzatának

Magyar Nemzet

2021. április 28., szerda 08:34

A Magyar Nemzet által az erzsébetvárosi önkormányzattól kikért szerződésekből az látszik, hogy még a korábban becsült összegnél is többet költenek jogi kiadásokra, összesen további több mint 30 millió forintnyi kiadást találtunk. Ezzel 2020-ban 165,1 millió forintra nőtt a VII. kerületi önkormányzat ilyen célú költéseinek összege, amely több mint háromszoros emelkedést jelent ahhoz képest, amennyit a területre az előző, fideszes kerületvezetés költött. A lap közlése szerint ebből a tortából a legjelentősebb szelet Czeglédy Csabának jut.

Háromszor annyit költött egyetlen év alatt jogi kiadásokra a Niedermüller Péter-féle erzsébetvárosi önkormányzat, mint az előző fideszes kerületvezetés - ez derül ki a Magyar Nemzet által kikért szerződésekből.

A 165,1 millió forint értékű megbízások legnagyobb nyertese a Czeglédy Csaba ügyvédi iroda, amely tavaly több mint 46 millió forintot kapott, és 2021-ben legalább ugyanennyire számíthat - írja a lap.

Az ügyvédi iroda névadója Gyurcsány Ferenc ügyvédje volt, aki ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban, mivel a vád szerint társaival több mint hatmilliárd forint értékű költségvetési csalást követett el.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet