2020. március 29.,
vasárnap, Auguszta napja

Magyar Nemzet: Bajnai Gordon emberei kerülnek a pénzcsapokhoz

Magyar Nemzet

2020. január 6., hétfő 07:43

Bajnai Gordon bizalmasai behálózzák a fővárost - írja a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet: a volt kormányfő és egy korábbi wallisos ügyvezető a tavalyi önkormányzati kampányban is fontos szerepet játszott, mára pedig Bajnai egy sor korábbi beosztottja jutott kulcspozícióhoz a fővárosban.

A fővárosi költségvetés előkészítésétől a közbeszerzéseken és a vagyongazdálkodáson át a hivatali munka irányításáig, szinte mindenhol a volt kormányfő korábbi beosztottjai őrzik a fővárosi milliárdok útját.

A választás után azonnal elkezdődött a pozícióosztás. Az októberi találkozótól napjainkig legalább hét olyan személy kapott kulcspozíciót a város gazdasági ügyeinek intézésében, aki korábban Bajnainak dolgozott. A legfontosabb közülük minden bizonnyal Walter Katalin, aki a 2013–14-ben az Együtt nevű – mára megszűnt – párt elnökeként működő exkormányfő kabinetfőnöke volt, majd a CEU vezérigazgatójaként is dolgozott. Walter ma veszi át a Budapest Városüzemeltetési Holding Zrt. vezetését.

Szintén fontos posztot kap, a Főtáv vezérigazgatója lesz Mártha Imre, aki korábban Bajnaival együtt demonstratív módon állt ki a paksi atomerőmű bővítése mellett, amely üggyel mára mindketten szembefordultak. Mártha egyébként Bajnai későbbi kabinetfőnökével, Szigetvári Viktorral szerződött 2008-ban és 2009-ben, hogy utóbbi cége javaslatot készítsen az akkoriban még „esetleges” paksi fejlesztés kommunikációs stratégiájának támogatásához és hatékonyságának méréséhez.

Magyar Nemzet