2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

Magyar gyártmányú egyedi autót kapott a balassagyarmati tűzoltóság

Új vízszállító autót kapott a balassagyarmati tűzoltóság. Az országban ez az első és egyetlen ilyen típusú jármű, ami jelenleg szolgálatot lát el. A hat tűzoltó szállítására alkalmas, közel 140 millió forint értékű autót Magyarországon gyártották.

  • Magyar gyártmányú egyedi autót kapott a balassagyarmati tűzoltóság

A tűzoltóautóval összesen hét köbméter vizet tudnak szállítani. „420 liter habanyag van rajta, ezen kívül gyors beavatkozó egysége is 2. Dupla legénységi fülke, aminek köszönhetően legénységet is tud szállítani. Cserélhető málhatere van, tehát erdőtüzes málhát is tudunk rá pakolni” – mondta Szita Zoltán, főtörzsőrmester.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósága személyautókkal is bővítette járműparkját. Az országban összesen 54 ilyen elektromos autót kaptak a tűzoltóságok idén decemberben, amik közül egy Balassagyarmatra került.

„Ez a gépjármű a jövőben a hatósági és az ellenőrzési munkálatokat végző kollégáink munkáját fogja segíteni. A gépjárművek egy feltöltéssel akár 300 kilométert is képesek megtenni. Ugyanakkor az elektromos meghajtásnak köszönhetően a környezetet is óvja, kevésbé szennyezi a levegőt” – mondta Mohács Gábor, tűzoltóparancsnok.

A katasztrófavédelem a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásával fejlesztette járműparkját, jövőre pedig újabb európai uniós források felhasználásával további vízszállítókat szereznek be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. A háború vagy a béke a választás tétje június 9-én. Csak a béke a megoldás és a békére csak a Fidesz a garancia - jelentette ki a kormánypárt választási manifesztumára utalva Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!