2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Radar 04:00

Belföld

Magyar gyártmányú egyedi autót kapott a balassagyarmati tűzoltóság

Új vízszállító autót kapott a balassagyarmati tűzoltóság. Az országban ez az első és egyetlen ilyen típusú jármű, ami jelenleg szolgálatot lát el. A hat tűzoltó szállítására alkalmas, közel 140 millió forint értékű autót Magyarországon gyártották.

A tűzoltóautóval összesen hét köbméter vizet tudnak szállítani. „420 liter habanyag van rajta, ezen kívül gyors beavatkozó egysége is 2. Dupla legénységi fülke, aminek köszönhetően legénységet is tud szállítani. Cserélhető málhatere van, tehát erdőtüzes málhát is tudunk rá pakolni” – mondta Szita Zoltán, főtörzsőrmester.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósága személyautókkal is bővítette járműparkját. Az országban összesen 54 ilyen elektromos autót kaptak a tűzoltóságok idén decemberben, amik közül egy Balassagyarmatra került.

„Ez a gépjármű a jövőben a hatósági és az ellenőrzési munkálatokat végző kollégáink munkáját fogja segíteni. A gépjárművek egy feltöltéssel akár 300 kilométert is képesek megtenni. Ugyanakkor az elektromos meghajtásnak köszönhetően a környezetet is óvja, kevésbé szennyezi a levegőt” – mondta Mohács Gábor, tűzoltóparancsnok.

A katasztrófavédelem a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásával fejlesztette járműparkját, jövőre pedig újabb európai uniós források felhasználásával további vízszállítókat szereznek be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Áradások Indiában

Több mint 800 ezer ember kényszerült otthona elhagyására Indiában az árvizek miatt.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Hitlert éltette a jobbikos jelölt

Hitlert éltette közösségi oldalán az a jobbikos politikus, aki most a hat baloldali párt támogatásával az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje lesz a június 26-i időközi választáson - írja a Magyar Nemzet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!