2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Maguknak nevelik a baromfikat a fogvatartottak

Az elítéltek teljes körű foglalkoztatása és a börtönök önellátása kormányzati cél – mondta Pintér Sándor belügyminiszter az állampusztai büntetés-végrehajtási intézetben felépített baromfivágóhíd átadásán. Az 500 millió forintból épített vágóhídon 80 elítélt fog dolgozni és az évente 700-800 ezer baromfi feldolgozásával az ország összes börtönét innen fogják ellátni.

Az állampusztai börtön baromfiüzemében kezdetben 80 elítélt fog dolgozni. A fogvatartottak nevelik majd a 90 ezer pulykát és a több százezer csirkét is. A vágóhídon évente mintegy 1100 tonna baromfihúst tudnak feldolgozni. „Ezzel a hússal látjuk el valamennyi magyar büntetés-végrehajtási intézetet. Mintegy 700 ezer csirke vágására alkalmas ez a vágóhíd, s a szárnyasokat is teljes egészében mi kívánunk felnevelni. Ezért nagyon jelentős az ezen a területen dolgozó fogvatartottak létszáma, ami akár a 100 főt is meghaladhatja” – nyilatkozta Csóti András, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának vezérőrnagya.

A belügyminiszter elmondta: a kormány azt akarja elérni, hogy az ország 17 büntetés-végrehajtási intézete önellátó legyen. „1979-ben készült a jelenlegi büntetés-végrehajtási törvény. A kor meghaladta azt. A mi célkitűzésünk az, hogy a fogvatartottak lássák el magukat és olyan tudásra tegyenek szert a büntetés-végrehajtási intézetek kapuin belül, amelynek révén be tudnak illeszkedni a társadalomba” – szögezte le Pintér Sándor belügyminiszter.

A tervek szerint az állampusztai baromfihúst a börtönön kívül is értékesíthetik majd. Korábban a büntetés-végrehajtás létrehozott egy péküzemet is, ami tízezer fogvatartottnak biztosítja a kenyeret, de már az elítéltek varrják a rendőrök és a börtönőrök egyenruhája mellett a saját öltözetüket is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!