2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Belföld

Magasszintű orvosi ellátás-modell az Ormánságban

Az országban elsőként az Ormánságban indul olyan egészségügyi program, melynek célja, hogy a térségben élők helyben jussanak emelt szintű orvosi ellátáshoz. A projektet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pécsi Tudományegyetem támogatja.

  • Magasszintű orvosi ellátás-modell az Ormánságban

Most ott segítettek, ahol a legjobban rászorulnak. Az ország egyik legelmaradottabb térségében, az Ormánságban indul az a lakóhely közeli egészségszolgáltatási modell, mely egyedülálló hazánkban. Központja Sellye, melyhez mintegy 50 településen 15 ezer ember tartozik.

A gyógyulást oda vinni, ahol a legkönnyebben elérhető, és a legegyszerűbb és a legköltséghatékonyabb az állam szempontjából

- mondta Sellye polgármestere Nagy Attila. 

A cél, hogy az itt élők helyben jussanak magas szintű egészségügyi ellátáshoz. Ehhez új beteg utakat szerveznek szakorvosok, fog és gyermekorvosok segítségével. Szűrőprogramok indulnak, javítják az otthonellátás rendszerét.

Alapvető érdekünk az, hogy olyan egészségállapotban tudjuk megőrizni az embereket, amely lehetővé teszi számukra a hasznos munkálkodást, és ebben a tekintetben szerencsésnek érezzük magunkat, hogy a térség képviselőivel, a megyei vezetéssel kiváló a kapcsolata az egyetemnek

- fogalmazott a Pécsi Tudományegyetem rektora, Miseta Attila. 

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagilag is támogatja.

Induló támogatásként egy 50 millió forintos támogatást fogunk adni annak érdekében, hogy ami most itt elindul, ez egy tartós együttműködés legyen. És ebben a hosszú távú munkában a magunk részéről azt tudjuk ígérni, hogy nem csak a lelki, a szellemi támogatást tudhatja önök mögött a program, hanem azt az anyai, és ha kell humán erőforrás oldaláról is adott támogatást, amelyet ezúton is megígérek

- nyilatkozta Horváth Ildikó, az EMMI egészségügyért felelős államtitkára. 

A támogatásból népegészségügyi programokat szerveznek. A tapasztalatok alapján az ország más hátrányos térségeiben is indulhatnak hasonló projektek.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!