2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története 11:00

Belföld

Macron kizárná a magyarokat is a schengeni övezetből

A francia államfő összekötné a határőrizetet a menekültpolitikával.

  • Macron kizárná a magyarokat is a schengeni övezetből

Újra kell szervezni az európai menekültpolitikát és az európai határvédelmi rendszert, Schengent, mert nem működik – erről is beszélt csütörtök esti sajtótájékoztatóján Emmanuel Macron. A francia államfő azonban azt is világossá tette: a két dolog párban jár, így azok az országok, amelyek nem veszik ki a részüket a közös menekültpolitikából, Schengennek sem lehetnek a részei. A francia államfő azt is elismételte, olyan Európára van szükség, „ahol a felelősség a szolidaritással párosul”.

Nem ez az első alkalom, hogy Macron egyértelművé tette: nem szívesen látja a schengeni övezetben a visegrádi országokat, amelyek élvezik ugyan a rendszer előnyeit, de visszautasítják, hogy kivegyék a részüket a menekültek ellátásából. Korábban tavaly ősszel Salzburgban beszélt erről a francia politikus.

A schengeni határőrizeti rendszer a személyek szabad áramlását teszi lehetővé tagjai között (az együttműködésben 22 EU-tag vesz részt). A 2015-ös menekültválság óta azonban több ország hosszabb-rövidebb ideig felfüggesztette ezt a migráció miatt, Ausztria például nemrég jelentette be, hogy még mindig fenntartja a határőrizetet Magyarországgal közös határán.

HVG

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.
Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!