2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Ma van a mentők napja

A miniszterelnök köszönetet mondott a mentősöknek a koronavírus elleni védekezés 60. napján. - erről videót tett közé Facebook-oldalán. Orbán Viktor a szolgálat szóvivőjével, Győrfi Pállal találkozott, majd a józsefvárosi mentőállomáson tett látogatást. A mentők napján arra emlékezünk, hogy 1887-ben ezen napon alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület. A kormányfő úgy fogalmazott: az egész ország hálás a mentősök helytállásáért.

  • Ma van a mentők napja

Varga Judit: A hétköznapi hősöknek mondunk köszönetet

A Mentők Napján azoknak a hétköznapi hősöknek mondunk köszönetet, akik éjt nappallá téve egészségünk megőrzéséért dolgoznak. Fáradhatatlan munkájukért mindig hálával tartozunk, különösképpen igaz ez a mostani helyzetben. A kormány elkötelezett, hogy minden segítséget megadjon számukra ezekben az embert próbáló időkben. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk az egészségügyben dolgozókra!

- olvasható Varga Judit igazságügyi miniszter bejegyzésében.

Szentkirályi Alexandra: Nem lehetünk elég hálásak

Nem lehetünk elég hálásak az Országos Mentőszolgálat munkatársainak: orvosok, -tisztek, -ápolók, gépjárművezetők és irányításban tevékenykedők.

Ők azok, akik minden nap az első vonalban, értünk dolgoznak. A mostani koronavírus- járvány is megmutatta, hogy a mentősök fáradhatatlan munkája fontos része az egészségügy és a védekezés hatékony működésének.

Tisztelet és köszönet ezért az áldozatos munkáért! Május 10. a mentők napja!

A kormány 2020-2022-ig terjedő időszakra ismételten többlépcsős egészségügyi bérfejlesztéssel támogatja a mentős dolgozókat.

- olvasható Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook-bejegyzésében.

A kép forrása: Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldala.

Kapcsolódó anyagok:

Győrfi Pál: Az elmúlt időszakban 400 új mentőautó állt szolgálatba

Schanda Tamás: Annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a vírus tönkretesz

Dr. Csató Gábor: Minél több életet meg kell menteni

Mentőautókat kapott az Országos Mentőszolgálat

Hír TV, Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!