2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Ma van a mentők napja

Hír TV

2020. május 10., vasárnap 11:01, frissítve: vasárnap 15:50

A miniszterelnök köszönetet mondott a mentősöknek a koronavírus elleni védekezés 60. napján. - erről videót tett közé Facebook-oldalán. Orbán Viktor a szolgálat szóvivőjével, Győrfi Pállal találkozott, majd a józsefvárosi mentőállomáson tett látogatást. A mentők napján arra emlékezünk, hogy 1887-ben ezen napon alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület. A kormányfő úgy fogalmazott: az egész ország hálás a mentősök helytállásáért.

Varga Judit: A hétköznapi hősöknek mondunk köszönetet

A Mentők Napján azoknak a hétköznapi hősöknek mondunk köszönetet, akik éjt nappallá téve egészségünk megőrzéséért dolgoznak. Fáradhatatlan munkájukért mindig hálával tartozunk, különösképpen igaz ez a mostani helyzetben. A kormány elkötelezett, hogy minden segítséget megadjon számukra ezekben az embert próbáló időkben. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk az egészségügyben dolgozókra!

- olvasható Varga Judit igazságügyi miniszter bejegyzésében.

Szentkirályi Alexandra: Nem lehetünk elég hálásak

Nem lehetünk elég hálásak az Országos Mentőszolgálat munkatársainak: orvosok, -tisztek, -ápolók, gépjárművezetők és irányításban tevékenykedők.

Ők azok, akik minden nap az első vonalban, értünk dolgoznak. A mostani koronavírus- járvány is megmutatta, hogy a mentősök fáradhatatlan munkája fontos része az egészségügy és a védekezés hatékony működésének.

Tisztelet és köszönet ezért az áldozatos munkáért! Május 10. a mentők napja!

A kormány 2020-2022-ig terjedő időszakra ismételten többlépcsős egészségügyi bérfejlesztéssel támogatja a mentős dolgozókat.

- olvasható Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook-bejegyzésében.

A kép forrása: Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldala.

Kapcsolódó anyagok:

Győrfi Pál: Az elmúlt időszakban 400 új mentőautó állt szolgálatba

Schanda Tamás: Annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a vírus tönkretesz

Dr. Csató Gábor: Minél több életet meg kell menteni

Mentőautókat kapott az Országos Mentőszolgálat

Hír TV, Facebook