2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Benyújtották a családvédelmi törvényt az Országgyűlésnek

Benyújtotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a családvédelmi törvényt az Országgyűlésnek - jelentette be a tárcavezető. Kásler Miklós úgy fogalmazott, a tervezet a nemzet megmentésének és fennmaradásának törvénye, mert középpontjában a család támogatása áll.

  • Benyújtották a családvédelmi törvényt az Országgyűlésnek

Rengeteg gyerek játszott az egyik budapesti könyvtárban. Azért jöttek, hogy bölcsődét válasszanak. „Alapvetően szerintem az a legfontosabb szempont, hogy a gyermekkel jól törődjenek és figyeljenek rá, nekem ez az, ami elsődleges” – mondta az egyik szülő. A kormány ezt is lehetővé teszi, ha elfogadják az új családtámogatási törvényt. A tervezetet benyújtotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a parlamentnek.

Kásler Miklós tárcavezető az új intézkedéseket ismertetve elmondta: az otthonteremtési kedvezményhez kapcsolódó, legfeljebb 10 millió forintos kamatmentes babaváró támogatást minden házaspár igényelheti, ahol a feleség 18 és 40 év közötti, és a házaspár valamelyik tagja legalább három éve biztosítási jogviszonyban áll.

Hangsúlyozta: a kormány kiterjeszti továbbá a kamattámogatott lakáscélú kölcsönt a használt lakásokra is július elsejétől, és ugyanettől az időponttól az eddigi 35 millió forintos értékhatárt is eltörlik. Hozzátette: az autóvásárlási támogatás pedig a három vagy több gyereket nevelőknek jelent segítséget, új hétszemélyes autó vásárlásához 2 és fél millió forint erejéig vagy az autó árának 50 százalékáig. Ezen kívül adómentességre is számíthatnak a nagycsaládos anyák.

„Minden édesanya 2020 január elsejétől a jelenleg legalább négy gyermeket nevelő anyák esetében és mindazon édesanyák esetében, akik életük során legalább négy gyermeket neveltek, nyugdíjba vonulásukig teljesen mentesülnek a személyi jövedelemadó megfizetése alól” – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós azt is kiemelte, hogy Európában Magyarország fordítja a legtöbb pénzt a családok támogatására, 2010-hez képest már kétszer nagyobb összeget, 2000 milliárd forintot.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!