2021. 10. 16. Szombat Gál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Belföld

Orbán Viktor: Oltással tudjuk kordában tartani a negyedik hullámot

Az európai és világviszonylatban is az egyik leggyorsabb oltási programnak köszönhetően Magyarország az elsők között térhetett vissza a „normális” élethez - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az őszi ülésszak kezdőnapján. A kormányfő leszögezte: csak az oltással lehet kordában tartani a negyedik hullámot. A kormányfő tájékoztatta az Országgyűlést a Magyarországon rendelkezésre álló vakcinák számáról, ami decemberre eléri a 17 millió adagot. Orbán Viktor egyúttal a veszélyhelyzet és a rendkívüli jogrend év végéig történő meghosszabbítására kérte a Parlamentet.

A sikeres oltási programnak köszönhetően újra szabad nyarunk volt. Európai és világviszonylatban is az egyik leggyorsabb oltási programot valósítottuk meg. Ennek köszönhetően másoknál hamarabb tudtuk feloldani a korlátozásokat és tudtuk talpra állítani a gazdaságot- fogalmazott Orbán Viktor.

Kiemelte, hogy a járványnak lesz negyedik hulláma, ezt mutatják a számok. Három járványhullám után már tudjuk, hogy mi az, ami a vírussal szemben működik és mi az, ami nem. Maszkokkal és korlátozásokkal nem lehet legyőzni a vírust, csak az oltással. A harmadik hullámot ezzel győztük le, a negyediket pedig ezzel tudjuk majd kordában tartani.

Oltás alapú védekezést javasol folytatni a jövőben - hangsúlyozta a kormányfő. Kiemelte a harmadik oltás jelentőségét és elmondta, hogy a szakemberek között is egyetértés van ebben a kérdésben. Magyarország elsőként tette lehetővé a harmadik oltás felvételét, ezzel a lehetőséggel már 525 ezer ember élt. Jelenleg 8 millió adag vakcina áll rendelkezésre és év végéig további 8,9 millió adag leszállítása várható.

Van elegendő oltóanyagunk, bárkit be tudunk oltani

– jelentette ki Orbán Viktor.

A magyarok túlnyomó többsége be van oltva, tehát védettek. A kormányfő mindenkit arra biztat, hogy vegye fel a vakcinát, mert a súlyos betegséget és a kórházi kezelést is elkerülheti vele.

A kormány azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy az év végéig hosszabbítsa meg a rendkívüli jogrendet. Ez már bizonyítottan segíti a járvány elleni védekezést, már bizonyított és az ország cselekvőképességét a járvány alatt fenn kell tartanunk.

A magyar gazdaság repülőrajtot vett

– fogalmazott a miniszterelnök. Kiemelte: A második negyedéves adatok szerint 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, ami a valaha mért legnagyobb növekedés.

A magyar gazdaság teljesítménye már most meghaladja a járvány előtti szintet, míg számos uniós országban erre még várni kell – jelentette ki Orbán Viktor. A szolgáltatások exportja, a beruházások, az ipar is jelentősen bővült 2020-hoz képest. A miniszterelnök elmondása szerint a kormány képes lesz 5,5 százalék fölé emelni a gazdasági növekedést.

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy azt ígérték, amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit hoznak létre. Ezt a vállalást teljesítettük – jelentette ki. Soha nem dolgoztak még ennyien a rendszerváltás óta Magyarországon.

11 év alatt közel egymillió munkahely jött létre, a munkanélküliségi ráta újra négy százalék alá csökkent, egyetlen lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatottságtól.

egyetlen lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatottságtól.

A nemzeti konzultációról szólva Orbán Viktor kifejtette: Azért indították el, mert a járványnak komoly hatása lesz, nemcsak ránk, hanem a világra is. A veszélyek korát éljük, járványok és a népvándorlások zajlanak, ezért kérték ki az emberek véleményét. A miniszterelnök köszönetet mondott azoknak, akik éltek a véleménynyilvánítás lehetőségével és visszaküldték az íveket.

A kormány az emberek döntésének megfelelően meghosszabbította a hitelmoratóriumot a rászorultak számára, így a közfoglalkoztatottak, a családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a gyermeket nevelők számára, valamint azok részére, akiknek a jövedelme a járvány alatt csökkent.

-----------------

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke úgy reagált a kormányfői felszólalásra, hogy egy 91 éves idős emberrel démonként kűzd a kabinet. Gyurcsány szerint nincs szabad választás Magyarországon. 

Kövér László házelnök reakciója Gyurcsány Ferenc felszólalására: 

-----------------

Folytatódott a baloldali fenyegetőzés: Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője megismételte a korábbi baloldali fenyegetést, miszerint a kormánypárti képviselőket börtönbe zárják.

------------------

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője sem lógott ki a Gyurcsány-kórusból. Pontosan ugyanazokat a tényalapot nélkülöző vádakat sorolta fel, amit már ezerszer cáfoltak a kormánypárti oldalon. Ezek közül kiemelkedtek az elvándorlásra vonatkozó megjegyzések, mivel 2016 óta többen térnek vissza Magyarországra, mint ahányan elmennek.

Jakab Péter Orbán Viktornak: Nem fog megremegni a kezem, amikor önt bilincsbe kell verni

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megemlékezés Olaszliszkán

15 éve lincselték meg Szögi Lajos tanárt Olaszliszkán. A gyilkosság évfordulóján a településen emlékezik 18 órától a Mi Hazánk, a MÖM és a Betyársereg. A helyszínen van tudósítónk Csápenszky Erna. 2021. október 15.

Össze-vissza beszél Karácsony Gergely

Nacsa Lőrinc (KDNP) Híradónknak elmondta, Karácsony Gergely nemcsak miniszterelnök-jelöltként, de főpolgármesterként is megbukott. 2021. október 15.

Beindult a fűtésszezon: nő a balesetek száma

Október közepétől hivatalosan is beindul a fűtésszezon. 2021. október 15.

Legfrisebb híreink

Vezércikk: Orbán szerint plüssmacikkal nem lehet megvédeni határt

Ismét olvastunk a sorok között, akik pedig segítettek a bal- és jobboldali sajtóhírek hátterének elemzésében: Deák Dániel, aki szerint már az ellenzéki szimpatizánsok is felháborítónak tartják, amit Brüsszel a keleti vakcinákkal művel, Bayer Zsolt, aki szerint valóság nevű nagybátyánk Keletre költözött, a Nyugat pedig teljesen elveszítette realitásérzékét; Kiszelly Zoltán, aki szerint Gyurcsány Ferenc már a KISZ-ben tanulta a Machiavellizmust, a többiek az ellenzékben viszont még csak most kapizsgálják. Műsorvezető: M. Kovács Róbert.

Lehet-e jobboldali politikát folytatni a baloldalon?

A Jobbik volt alelnöke szerint, ha Márki-Zay Péter nyeri az előválasztást a DK miatt nem lesz mozgástere az ellenzéki térfélen. A Napi aktuálisban Volner János független parlamenti képviselő volt a vendégünk.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!