2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Belföld

Portik és Gyárfás a vádlottak padján

Megkezdődött a Fenyő-gyilkosság bizonyítási eljárása a Fővárosi Törvényszéken. A vádlottak padján ül Portik Tamás és Gyárfás Tamás is. Utóbbi ma kezdte meg három napra tervezett vádlotti vallomását, míg Portik azt közölte: hosszabb időre van szüksége a felkészülésre. Így a TEK visszaszállította őt a börtönbe. A vád szerint mindketten felbujtók voltak Fenyő János egykori médiacézár meggyilkolásában. A huszonkét éve történt bérgyilkosság feltárásában az jelentette a fordulatot, amikor 2017. szeptemberében Gyárfást zsarolni kezdték korábbi, Portik Tamással folytatott beszélgetéseinek részleteivel. Gyárfás a felvételeket átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának, amelyek alapján 2018. áprilisában őrizetbe vették és nyomozás indult ellene.

Gyárfás Tamásnak felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettéért kell felelnie Fenyő János megöletése ügyében. A sportvezető ma a bíróság előtt megkezdi háromnaposra tervezett vallomását. A vádirat szerint Gyárfás az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, akárcsak Fenyő János, aki a Vico Rt. vezérigazgatója volt. A vádlott és a sértett között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki.

Gyárfás Tamás 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti Fenyő Jánost. Emiatt 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt – Tasnádi Pétert – az emberöléssel, aki azt 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett hatmillió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a vád szerint Gyárfás megbízta Portik Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost. Portik elfogadta a megbízást és rávette – az emiatt időközben jogerősen elítélt – Jozef ­Rohácot Fenyő megölésére.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a bérgyilkosság feltárásában az jelentette a fordulatot, hogy 2017. szep­tember 17-én Gyárfást zsarolni kezdték korábbi, Portik Tamással folytatott beszélgetéseinek részleteivel. A sportvezető tájékoztatta erről akkori ügyvédjét, Bánáti Jánost, barátként pedig az azóta menesztett fellebbviteli főügyészt, Ihász Sándort, valamint a hatóság képviselőjét, Horváth András miniszteri biztost, de csak hosszú tétovázás után tett feljelentést.

Gyárfás a dokumentumot és a kazettát 2017. november ­27-én átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának, amelyek alapján 2018. április 17-én az utcán őrizetbe vették és nyomozás indult ellene.

Magyar Nemzet/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Letették az új mohácsi kikötő alapkövét

Mohácson letették az új országos közforgalmú kikötő alapkövét. A mintegy 7,8 milliárd forintos beruházás 2023. végére készül el. 2021. szeptember 23.

Mazsihisz: Ózd jobbikos alpolgármestere adjon magyarázatot!

Rossz érzéseket kelt a magyarországi zsidóság tagjaiban az ózdi alpolgármester fotója. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!