2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Portik és Gyárfás a vádlottak padján

Megkezdődött a Fenyő-gyilkosság bizonyítási eljárása a Fővárosi Törvényszéken. A vádlottak padján ül Portik Tamás és Gyárfás Tamás is. Utóbbi ma kezdte meg három napra tervezett vádlotti vallomását, míg Portik azt közölte: hosszabb időre van szüksége a felkészülésre. Így a TEK visszaszállította őt a börtönbe. A vád szerint mindketten felbujtók voltak Fenyő János egykori médiacézár meggyilkolásában. A huszonkét éve történt bérgyilkosság feltárásában az jelentette a fordulatot, amikor 2017. szeptemberében Gyárfást zsarolni kezdték korábbi, Portik Tamással folytatott beszélgetéseinek részleteivel. Gyárfás a felvételeket átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának, amelyek alapján 2018. áprilisában őrizetbe vették és nyomozás indult ellene.

  • Portik és Gyárfás a vádlottak padján

Gyárfás Tamásnak felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettéért kell felelnie Fenyő János megöletése ügyében. A sportvezető ma a bíróság előtt megkezdi háromnaposra tervezett vallomását. A vádirat szerint Gyárfás az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, akárcsak Fenyő János, aki a Vico Rt. vezérigazgatója volt. A vádlott és a sértett között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki.

Gyárfás Tamás 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti Fenyő Jánost. Emiatt 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt – Tasnádi Pétert – az emberöléssel, aki azt 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett hatmillió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a vád szerint Gyárfás megbízta Portik Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost. Portik elfogadta a megbízást és rávette – az emiatt időközben jogerősen elítélt – Jozef ­Rohácot Fenyő megölésére.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a bérgyilkosság feltárásában az jelentette a fordulatot, hogy 2017. szep­tember 17-én Gyárfást zsarolni kezdték korábbi, Portik Tamással folytatott beszélgetéseinek részleteivel. A sportvezető tájékoztatta erről akkori ügyvédjét, Bánáti Jánost, barátként pedig az azóta menesztett fellebbviteli főügyészt, Ihász Sándort, valamint a hatóság képviselőjét, Horváth András miniszteri biztost, de csak hosszú tétovázás után tett feljelentést.

Gyárfás a dokumentumot és a kazettát 2017. november ­27-én átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának, amelyek alapján 2018. április 17-én az utcán őrizetbe vették és nyomozás indult ellene.

Magyar Nemzet/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!