2020. július 6.,
hétfő, Csaba napja

Ma eldől, ki lesz az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje

Hír TV

2019. június 26., szerda 12:53

Ma kiderül, ki lesz az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje. Az 1,3 millió budapesti választópolgárból több mint 63 ezren adták le voksukat a három jelöltre, ami azt jelenti, hogy a fővárosiak 5 százaléka vett részt a baloldali előválasztáson.

 

"Bármennyire is furcsa, igen, ennek a kampánynak én vagyok a középpontjában"

Hárította a felelősségét Kálmán Olga azzal kapcsolatban, hogy jogtalanul használja a kampányában az ATV és a Hír televízió felvételeit. A DK főpolgármester-jelöltje azt mondta az ATV és a Demokratikus Koalíció már tisztázta az ügyet.

"Senki nem gondolja, hogy én vágok magamról kisfilmeket és minden szóróanyagot én készítek. Nem én az emberek között vagyok reggeltől estig, tehát most ide is konkrétan az Örs vezér térről jöttem, ahol valami eszméletlen mennyiségű ember volt még mindig, szóval ezen is túlhaladt már az idő, mert az ATV vezetősége és a Demokratikus Koalíció kommunikációs osztály ezt már tisztázta"

- fogalmazott a volt műsorvezető. 

Arra már nem reagált a Gyurcsány-párti főpolgármester-jelölt, hogy a Hír TV fotóit szintén jogtalanul használja.

A Momentum főpolgármester-jelöltje szerint Kálmán Olga és Gyurcsány Ferenc a gátja annak, hogy a baloldali szavazókat egy tömbbe lehessen terelni. Kerpel Fronius Gábor azt mondta, Gyurcsány Ferenc miatt nincs átjárás az ellenzéki táborok között.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum jelöltje úgy fogalmazott:

"Kálmán Olga megválasztása azért lenne káros ebből a szempontból, mert Kálmán Olga egyértelműen Gyurcsány Ferenchez kötődik és a Gyurcsány Ferenc körüli hangulat talán, vagy az a politika, amit képvisel, az szerintem a baloldalon kívül a jobboldali konzervatív, vagy nevezzük így, puzsérista szavazók számára szerintem elfogadhatatlan."

Karácsony Gergely szerint megváltoztatta a kampány menetét, hogy a DK helyette Kálmán Olgát indította a főpolgármester választáson. Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje saját magát győztesnek tartja, mivel 2013 óta szorgalmazza az előválasztást, így ezt szerinte ő honosította meg a baloldalon.

- 2013-ban először a saját pártomnak mentem az idegeire, hogy szerintem előválasztást kellene tartani és fertőztem meg, utána amikor a Párbeszéd képviselte ezt az álláspontot, aztán a szocialistákat sikerült meggyőzni, aztán a Demokratikus Kolaíciót és a Momentumot olyan pártokat is, akinek most van jelöltjük az előválasztáson-

- Rónai: saját édesgyermekének tekinti az előválasztást?

- Hát egy picit igen.

- Rónai: Akkor az mekkora pofon lenne, hogyha nem ön nyerné.

- Nem lenne pofon. Nem. 

Az 1,3 millió budapesti választópolgárból több mint 63 ezren adták le voksukat a három jelöltre, ami azt jelenti, hogy a fővárosiak 5 százaléka vett részt a baloldali előválasztáson.

 

Hír TV