2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

„Ma a magyarság szellemi szabadságát kell megvédeni”

1956 üzenete az, hogy a keresztény Magyarország jelenét és jövőjét ne Strasbourg vagy Brüsszel határozza meg – hangzott el a Lakiteleki Népfőiskola 1956-os megemlékezésén. A forradalom hősei tiszteletére felállított kopjafánál Cey-Bert Róbert Gyula, a Corvin köz egykori harcosa is emlékezett a fegyvertársakra. Cey-Bert Róbert Gyula hangsúlyozta: ma nem fegyverrel, hanem szellemi szinten kell megvédeni a magyarság szabadságát.

  • „Ma a magyarság szellemi szabadságát kell megvédeni”

Hálát kell adni azért, hogy 1956 hősei még köztünk vannak – erről is beszéltek a lakiteleki megemlékezés szónokai. A Corvin közi harcokban résztvevő Cey-Bert Róbert Gyula szerint, ha ismerjük hőseinket, és erős a történelemtudatunk, akkor a nemzettudatunk is megerősödik.

„Most nem fegyverrel kell megvédeni a szabadságunkat, most a szellemi szabadságunkat kell megvédeni. És a magyarságunk szabadságát szintén szellemi szinten. Ellen kell állnunk ennek a globalizációs médiatámadásnak, aminek Magyarország az utóbbi időben az áldozata. És csak úgy tudunk ellenállni, ha ismerjük történelmi gyökereinket, hű maradunk történelmi értékeinkhez, és megerősítjük nemzettudatunkat” – fogalmazott az egykori harcos.

A Templom téri kopjafánál fáklyákat gyújtottak a forradalom áldozatainak emlékére. Lezsák Sándor, a Lakiteleki Népfőiskolát támogató Simon Péter szavait idézte.

„A Corvin közi fiúk és lányok azért küzdöttek, hogy ne Moszkva határozza meg Magyarország sorsát, ma pedig – és ez 56 üzenete – mondta Simon Péter és gondolom én is azt, hogy egy keresztény Magyarország érdekében legyünk képesek kivívni a függetlenségünket és a szabadságunkat, hogy ne Strasbourg és ne Brüsszel határozza meg Magyarország jelenét és jövőjét” – mondta a kormánypárti képviselő.

A megemlékezésen hagyományőrző fiatalok elevenítették fel a 62 évvel ezelőtti eseményeket.

„Fiatalként nagyon jó visszagondolni arra, hogy milyen lehetett akkor és nagyon izgalmas szerintem. És minket abban a szellemben neveltek, hogy erre jó emlékezni és meg kell őrizni a szívünkben. És mi minden évben itt vagyunk és erre emlékszünk ilyen autentikus ruhákba öltözve” – mondta Heinrich Blanka.

A főhajtást követően szentmisét tartottak a mártírok lelki üdvéért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!