2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Lomnici Zoltán: Az ENSZ kártyák alkalmasak pénzmosásra

Ifj. Lomnici Zoltán ismertette: német források olyan dokumentumokat tettek közzé, melyek tanúsága szerint előkészítő folyamatok folytak a betelepítés kapcsán 2011-től, sőt már 2009-ben már voltak olyan számítások, melyek egy négyzetméterre vonatkozóan állapították meg, hány migránst kéne betelepíteni egy adott országba. Több millióan férnének így el Magyarországon.

  • Lomnici Zoltán: Az ENSZ kártyák alkalmasak pénzmosásra

A népszövetség és jogutódja, az ENSZ 193 tagállamot foglal magában. Fiókszervezete például az UNICEF és számos nemes kezdeményezés. Számos olyan szervezet is van azonban, ami nem ilyen publikus, és nem mindenkit vonnak bele. Az ENSZ azon válasza, miszerint a bankkártyákkal kapcsolatos döntésben a magyarok is benne lehettek volna tehát tényszerűen nem igaz. Az ENSZ-bankkártyák esetében ugyanis felmerül a bűncselekmény gyanúja, hisz az EU és az UNHCR keretet biztosít ahhoz, hogy magánszemélyek belefolyjanak a bankszektor gyakorlatától szokatlan módon az illegális migráció folyamatába – mondta el ifjabb Lomnici Zoltán a Magyarország élőben műsorában. 

A legfontosabb azonosítóval nem rendelkeznek ugyanis ezek a név nélküli bankkártyák. Ebben a történetben Soros György is részt vesz az Open Society Foundation révén, ám nem ő az egyetlen. A többi együttműködő, így a MasterCard így segíti pénzzel a menekülteket. Soros 500 millió dollárt különített el, de az EU-bizottság is szolgáltatott forrást ehhez az akciókhoz. Ezek a kártyák már nem csak Görögországban hanem a Balkánon is jelen vannak. A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni jogszabályok tiltják az anonim tranzakciókat, a biztosíték azonban ezen kártyák kapcsán nincs meg erre, ahogy nincs meg az átruházásra sem, ezeket a bűncselekményeket a kártya használata lehetővé teszi. Ellenőrző joghatóság híján a projektet be kéne szüntetni, hisz a program már az érintettek szerint sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – mondta az alkotmányjogász, hisz az elérhető összeg csekélysége és az együttműködés hiánya már így is befullasztotta a programot. Más kérdés, hogy alapadatok hiányoznak róla, kiállításánál nincsenek okiratok, útlevél sem, így a kérelmező személye sem ellenőrizhető.

Angela Merkel és a nyugati politikusok újabb vádakkal illették hazánkat a sajtóban, hiányolják a szolidaritást, és a jogállamiság felszámolásával vádolják hazánkat. Ezekre reagált ifjabb Lomnici Zoltán, aki szerint igazából Németország az a hely, ahol nincs igazi sajtószabadság. Szintén ott fordul elő, hogy ellehetetlenítenek jobboldali civileket, valamint bizonyos pártok, így az AfD megnyilatkozási felületeit radikálisan lecsökkentik. A saját országukban kellett volna rendet tenni– mondja a CÖF szakértője. Megjegyezte: görög részről is sokan támadják Merkelt, mivel önkényesen áll az úgynevezett mageurópa élén, ahonnan eldönti a mediterrán térség sorsát.

Ismertette: német források olyan dokumentumokat tettek közzé, melyek tanúsága szerint előkészítő folyamatok folytak már 2011 óta a betelepítés kapcsán, sőt egyik szerint már 2009-ben volt hogy egy olyan számítás, amely négyzetméterre vonatkozóan állapította meg, hogy hány migránst kéne betelepíteni adott országba. Több millióan férnének így el eszerint Magyarországon. Az ENSZ is hasonló tanulmányokat futtat, és számos helyen telepítenének le migránsokat ezen elv alapján, nem csupán Európában, de az Egyesült Államokban és Japánban is.  Ezzel indokolják a szociális juttatásokat, de ezek egyoldalú, ideológia mentén készült dokumentumok szakmai köntösbe bújtatva– állítja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.
Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban  + videó

Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban + videó

2023 a visszaerősödés és az új lendületszerzés éve volt a turizmusban. Az idei cél, hogy az ágazat tartós bővülési pályán maradjon, amivel hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez. Ennek kulcsa a turisztikai szereplők versenyképessége – hangzott el a turizmus tavalyi eredményeit és idei terveit felsorakoztató miniszteri sajtótájékoztatón.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!