2022. 07. 02. Szombat Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között 14:00

Belföld

Lomnici: A jól működő gazdaságból a családok is profitálnak

Európában is kimagasló a magyar gazdaság helyzete- mondta ifjabb Lomnici Zoltán, a Fidesz zuglói lakossági fórumán. Az alkotmányjogász szerint ennek köszönhető, hogy a családok is egyre nagyobb támogatásokban részesülhetnek. Rozgonyi Zoltán, a kerület fideszes polgármester-jelöltje szerint az első és legfontosabb dolog számára Zugló kritikus pénzügyi helyzetének a rendbetétele.

Elsődleges feladatának tekinti a Fidesz zuglói polgármesterjelöltje a kerület költségvetésének rendbetételét. Rozgonyi Zoltán szerint Karácsony Gergely kritikus helyzetbe sodorta a városrészt és több milliárd forintos hiányt halmozott fel.

"Megpróbáljuk stabilizálni a zuglói költségvetést. A pazarló és drága működési költségeket lecsökkentsük és megteremtsük a halaszthatatlan fejlesztéseknek a forrásait a jövőt illetően. Hárommilliárd forintos ingatlanértékesítés szerepel a például az idei költségvetésben, ez nyilvánvalóan nem valósul meg, tehát egy hárommilliárdos hiány lesz a bevételi oldalon. Nyilván a kiadási oldalon sokkal jobban pörögnek a forintok."

- jelentette ki Rozgonyi Zoltán, a Fidesz zuglói polgámesterjelöltje.

Mind a V4-ek és azon belül Magyarország gazdaságilag erős és stabil.

A magyar gazdaság teljesítményére hívta fel a figyelmet ifj. Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogász kiemelte, hogy Magyarországon folyamatosan csökken a munkanélküliség és az államháztartási hiány, ennek következtében pedig lehetőség nyílik a családok támogatásra is.

"A gazdasági növekedésből a társadalom különböző szegmensei tudnak részesülni a gyermekektől a szülőkön át egészen az idős korosztályig. Nyilván egy fejlett, egy prosperáló szociális piacgazdaságban ez a normális. És hát természetesen ez egy politikai ars poetica is, hogy azokat a forrásokat, amelyek így felszabadulnak, mire fordítjuk. Például a demográfiára, például a családok megsegítésére."

- mondta ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász. 

Lomnici Zoltán hozzátette: amíg a statisztikai adatok szerint a nyugat-európai nagyvárosok zömében nő a bűncselekmények száma, addig Magyarországon egyre jobb a közbiztonság.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!