2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Lomnici: A jól működő gazdaságból a családok is profitálnak

Európában is kimagasló a magyar gazdaság helyzete- mondta ifjabb Lomnici Zoltán, a Fidesz zuglói lakossági fórumán. Az alkotmányjogász szerint ennek köszönhető, hogy a családok is egyre nagyobb támogatásokban részesülhetnek. Rozgonyi Zoltán, a kerület fideszes polgármester-jelöltje szerint az első és legfontosabb dolog számára Zugló kritikus pénzügyi helyzetének a rendbetétele.

  • Lomnici: A jól működő gazdaságból a családok is profitálnak

Elsődleges feladatának tekinti a Fidesz zuglói polgármesterjelöltje a kerület költségvetésének rendbetételét. Rozgonyi Zoltán szerint Karácsony Gergely kritikus helyzetbe sodorta a városrészt és több milliárd forintos hiányt halmozott fel.

"Megpróbáljuk stabilizálni a zuglói költségvetést. A pazarló és drága működési költségeket lecsökkentsük és megteremtsük a halaszthatatlan fejlesztéseknek a forrásait a jövőt illetően. Hárommilliárd forintos ingatlanértékesítés szerepel a például az idei költségvetésben, ez nyilvánvalóan nem valósul meg, tehát egy hárommilliárdos hiány lesz a bevételi oldalon. Nyilván a kiadási oldalon sokkal jobban pörögnek a forintok."

- jelentette ki Rozgonyi Zoltán, a Fidesz zuglói polgámesterjelöltje.

Mind a V4-ek és azon belül Magyarország gazdaságilag erős és stabil.

A magyar gazdaság teljesítményére hívta fel a figyelmet ifj. Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogász kiemelte, hogy Magyarországon folyamatosan csökken a munkanélküliség és az államháztartási hiány, ennek következtében pedig lehetőség nyílik a családok támogatásra is.

"A gazdasági növekedésből a társadalom különböző szegmensei tudnak részesülni a gyermekektől a szülőkön át egészen az idős korosztályig. Nyilván egy fejlett, egy prosperáló szociális piacgazdaságban ez a normális. És hát természetesen ez egy politikai ars poetica is, hogy azokat a forrásokat, amelyek így felszabadulnak, mire fordítjuk. Például a demográfiára, például a családok megsegítésére."

- mondta ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász. 

Lomnici Zoltán hozzátette: amíg a statisztikai adatok szerint a nyugat-európai nagyvárosok zömében nő a bűncselekmények száma, addig Magyarországon egyre jobb a közbiztonság.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!