2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Lominici: Elő kellett volna állítani a vörös csillagot viselőket

Rosszul járt el a rendőrség a Munkáspárt 2006 május 1-jei pécsi felvonulásakor, mivel nem állították elő a vörös csillagot viselő szimpatizánsokat – állítja Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

A szakértő szerint a kommunista önkényuralmi jelképpel való masírozás kegyeletsértő volt, ezért a tegnaptól hatályos büntető törvénykönyvi szabályozás tilalmába ütközik. „Megítélésem szerint ez egy súlyos hiba különösen akkor ha megvalósult a törvényi tényállás. Ha valóban igaz a hír, hogy valakik vörös csillaggal a mellükön vonultak, akkor az új frissen hatályba lépett jogszabályba ütköző volt a cselekményük, éppen ezért a rendőrségnek fel kellett volna lépnie álláspontom szerint ebben az ügyben” – jelentette ki ifjabb Lomnici Zoltán a Hír TV Rájátszás című műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!