2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

LMP: Karácsony Gergely idegesnek tűnik

Karácsony Gergely idegesnek tűnik – reagált az LMP frakcióvezető-helyettese azzal kapcsolatban, hogy a főpolgármester nyílt levélben hívta összefogásra az ellenzéki pártokat. A szocialista Kunhalmi Ágnes pedig felháborítónak nevezte, hogy a regnáló főpolgármesternek ilyen eszközökhöz kell folyamodnia.

  • LMP: Karácsony Gergely idegesnek tűnik

Nyílt levélben szólította fel az ellenzéki pártokat Karácsony Gergely az önkormányzati választással kapcsolatos tárgyalások lezárására. Szerinte február 15-ig meg kell állapodni a kerületi jelöltek személyéről.

A DK támogatja a javaslatot és azt is, hogy néhány kerületben előválasztás döntsön majd – mondta az ATV-ben DK-S Barkóczi Balázs.

Egyetértünk főpolgármester úrral abban, hogy február közepéig le kell zárulni a jelölt és a listaállításoknak. Egyetértünk abban is, hogy ezt a közös listát a jelenlegi városvezetést adó pártok kell, hogy alkossák és támogatjuk természetesen az LMP részvételét is – hangsúlyozta Barkóczi Balázs, DK-s országgyűlési képviselő.

Az MSZP társelnöke felháborítónak nevezte, hogy a regnáló főpolgármesternek ilyen eszközökhöz kell folyamodnia.

Egyetértek vele, ahogy ezt jeleztük is közleményünkben. De azt kell, hogy mondjam, hogy felháborítónak tartom, hogy egy főpolgármesternek ilyen eszközhöz kell folyamodnia. Egy regnáló főpolgármester, aki bizonyított, újra akar indulni. A kutatások szerint utcahosszal vezet és győzködnie kell egy jelentős részét az ellenzéki pártoknak, hogy gyerekek fogjunk már össze – mondta Kunhalmi Ágnes.

Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint az embereknek már unalmas a Karácsony Gergely által hangoztatott mantrák.

Sokan talán már picit vakarják magukat, amikor folyamatosan ezeket az összefogás mantrákat hallják. Amikor folyamatosan azt hallják, hogy szegény Budapest minket mindig megszorítanak, nekünk itt nagyon rossz 

– hangsúlyozta Kanász-Nagy Máté.

Deák Dániel, a XXI. század intézet vezető elemzője arról beszélt Híradónknak, hogy ezekből a reakciókban világosan az látszik, hogy a balliberális oldal hatalmi harcot folytat egymással.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Nem unatkozik a magyar igazságszolgáltatás, ha Vig Mórról, a fővárosi számlagyár kulcsszereplőjéről van szó, hiszen a praxisától korábban már eltiltott ügyvéd újabb büntetőpere folytatódik napokon belül a bíróságon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!