2020. október 23.,
péntek, Gyöngyi napja

LMBTQ-propagandaeseményt szervez gyerekeknek a második kerületi baloldali önkormányzat Alföldi Róbert színházába

2020. október 1., csütörtök 18:38

A baloldali második kerületi önkormányzat szervez az Alföldi Róbert erős befolyása alatt álló Átrium Színházba érzékenyítő felolvasást gyerekeknek, abból az LMBTQ-könyvből, amely az elmúlt napokban komoly indulatokat váltott ki. A "Meseország mindenkié" című könyvet egy leszbikus szervezet adta ki, azzal a céllal, hogy ismert meséket írjanak át - többek között - homoszexuális főszereplőkkel.

Egy Facebook-esemény meghívója szerint vasárnapra az Átrium Színházba (egykori Május 1. mozi) szerveznek felolvasást egy olyan mesekönyvből, amelyet a Labrisz leszbikus jogvédő szervezet adott ki, és amelynek célja a gyerekek - Soros-szervezetek ismert szavával -"érzékenyítése".

A szervezők egyik Facebook-kommentjéből az is kiderült, hogy az esemény valódi lebonyolítója a baloldali vezetésű második kerület, ők küldenek biztonsági őröket is.

Az MSZP-s polgármester, Őrsi Gergely fel is lép az LMBTQ-kampányeseményen, ahova 50 gyereket és 30 felnőttet várnak.

A zenei aláfestéssel kombinált felolvasást élőben közvetítik Facebookon. A meseolvasás után beszélgetni is fognak a gyerekekkel egy iskolapszichológus segítségével.

Az Átrium Színház Alföldi Róberthez köthető, az előadások majdnem mindegyikében szerepel vagy ő rendezi, és művészeti vezetője az Átrium Galériának is.

Origo.hu