2021. április 17.,
szombat, Rudolf napja

Lezárások és tillmak a vidéki városokban

Hír TV

2020. április 18., szombat 17:20

Keményebb szigorításokat vezettek a vidéki települések. A járványveszély miatt a leggyakrabban látogatott kirándulóhelyeket és parkokat lezárták a lakosok elől. Zalaegerszegen rövidítették az idősek piaclátogatási idejét. Révfülöpön pedig fagyizni sem lehet.

A kormányinfón jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy az önkormányzatok húsvét után ismét lehetőséget hogy saját maguk szabályozzák a közterület-használat rendjét.

A napsütés ellenére szinte teljesen kihalt volt szombat délelőtt a balatonfenyvesi strand és környéke. Táblákkal és szalagokkal jelezte, az polgármesteri hivatal a kilátogatóknak, hogy a járvány miatt nem használhatják területet.

 Balatonfenyves mellett a tóparti települések nagy részén hasonló döntések születtek. Legtöbb helyen lezárták az önkormányzati parkolókat, a szabadstrandokat és a játszótereket. Révfülöpön ezen a hétvégén csak átutazni lehet, ott még a fagyizást is betiltották.

A pécsi polgármester a legnépszerűbb szabadidőparkokat és azok parkolóit záratta le. A Malomvölgyi tó és a Kökényi tó területét a kirándulók nem, csak a horgászok látogathatják.

A Zalaegerszegen a piaclátogatáson szigorítottak. A korábbi 3 órás időtartam helyett csupán 10 és 12 óra között vásárolhatnak a 65 év felettiek.

A tapasztalatok szerint így mindenki jobban jár, hiszen nincs tumultus, de feleslegesen sem kell állni az árusoknak a piacon.

 A Tisza-tó fővárosának tartott Tiszafüredet egész hétvégére lezárták az idegenek elől, a kecskeméti polgármester pedig a fiatalok éjszakai csoportosulását szeretné elkerülni. Ezért este 10 és reggel 6 óra között kijárási tilalmat rendelt el a város közterületein.

Hír TV