2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Levonulóban az árhullám

Levonulóban az árhullám – már nincs elzárt település az országban. A Murán, a Lajtán, a Dráván, a Rábán és a Principális-csatornán továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

A katasztrófavédelem régiós irányítótörzse közben Nagykanizsáról a Baranya megyei Sellyére költözött, hogy a Dráva menti védekezést segítse.

– Harmadfokba lépett a Dráva, tehát most már ott is a legmagasabb fokú védekezés van érvényben. A vízügyi igazgatóságokról ide már körülbelül két napja át lettek csoportosítva a kollégák, tehát ők már felkészülten várják azt, hogy megérkezzen a rekord közeli árhullám. A Mura most már mindenütt apad. A Lajta órákon belül tetőzni fog harmadfokú védelmi készültség mellett. Sárvárnál is harmadfokú védelmi készültség van érvényben a Rábán, és a Zala is árad most már Zalaapátinál, itt is valószínűleg a legmagasabb fokú készültség lép életbe – közölte Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Pénteken tetőzhet Drávaszabolcsnál

A folyó vízszintje óránként 1-3 centimétert emelkedik, a tetőzés Drávaszabolcsnál péntekre várható. Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgató azt mondta: az önvízszerű esőzések miatt az elmúlt napokban 15 megye 198 településén kellett védekezni. „A Dráván stabil gátrendszer van, ebből egy 25 kilométeres szakasz idén került átadásra. Ott magasságot emeltünk mintegy 60 centivel. Azt lehet mondani, hogy maga a gátrendszer stabil. A feladat nem annyira a klasszikus, hogy gyorsan magasságot kell emelni homokzsákokkal, hanem sokkal inkább a gátrendszernek a nagyon szoros felügyelet alatt tartása” – tette hozzá az országos katasztrófavédelmi főigazgató.

Összesen 198 településen kellett védekezni, a munkálatokban a lakosság tömegesen vett részt. Bővebben>>>

Több ezer kárjelentést várnak a biztosítók

Több ezer bejelentést várnak a biztosítók az árvízkárok miatt. Az egyik alkusz szerint a bejelentések száma már megközelíti a háromezret is. Németh Péter szerint a kisebb károk kifizetése egy-két hét alatt megtörténik, a nagyobb károk rendezése viszont néhány hónapot is igénybe vehet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!