2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Leváltották Schwezoff Dávidot

Leváltották a visszaéléseket leleplező hitközségi vezetőt.

Rendkívüli közgyűlésen vonták meg a bizalmat Schwezoff Dávidtól, a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójától, aki mindössze nyár óta töltötte be tisztségét. Ősszel Schwezoff Dávid tudomására jutott, hogy a Dohány utcai zsinagóga éves bevételéből százmilliók tűnhettek el. Hangfelvétel igazolja, hogy a beléptetés visszásságairól tudott a zsinagóga főrabbija és a felesége is, de igyekeztek eltussolni az ügyet. Schwezoff nem tágított, csalás és sikkasztás gyanújával feljelentést tett, és szerződésbontást kezdeményezett a beléptetést végző céggel, amiért a Mazsihisz vezetői nyilvánosan bírálták. Miután a Magyar Nemzet január elején beszámolt a pénzügyi visszaélésekről, az ügyvezető igazgató felmondott a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának. „Nagyon köszönöm mindenkinek, aki szavazatával támogatott, és azokat a kritikai véleményeket is köszönöm, amiket nyilván meg kell fontolnom és jegyeznem. Én a jövőben is a közgyűlés tagjaként rendelkezésükre fogok állni, és a jövőben is a tiszta, átlátható gazdálkodásért fogok küzdeni, ezért fogok a közgyűlés tagja lenni” – fogalmazott a Budapesti Zsidó Hitközség volt ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megdöbbentő adatok: ekkora az oltatlanok aránya a hazai kórházakban

A szakértők egyetértenek abban, hogy nagyon kevés az esélye annak, hogy 3. oltás után súlyos lefolyású legyen a fertőzés. 2021. november 29.

Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a helyszínen újságíróknak azt mondta, a tram-train kialakítása Magyarország leginnovatívabb vasútfejlesztése. 2021. november 29.

Lázár János: Budapest hagyjon levegőt az országnak!

Lázár János országgyűlési képviselő, a tram-train kormánybiztosa Palkovics László innovációs miniszteren keresztül üzent. 2021. november 29.

Legfrisebb híreink

Édesanyja halálát hazudta a csaló

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!