2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Letartóztattak két külföldi embercsempészt

Bűnszövetségben elkövetett embercsempészéssel gyanúsítják a Pest megyei rendőrök azt a két férfit, akinek a letartóztatásáról pénteken döntött a Budapest Környéki Törvényszék.

  • Letartóztattak két külföldi embercsempészt

A bíróság honlapjára feltett közleményben azt írták: az eljárás adatai szerint a román és moldáv férfi egy szír embercsempész-hálózat tagjaként Törökországból illegálisan szállított menekülteket az EU-ba. November 10. előtt egy 14 tagú csoportot csempésztek be Magyarországra a zöldhatáron, majd utasaikat egy átalakított gépjárműben Ausztria felé próbálták szállítani, ám az M0-s autóúton feltartóztatták őket a rendőrök. A gyanú szerint a két férfi a felnőttek szállításáért fejenként 4000 eurót, a gyermekekért 850 eurót kért.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben elkövetett embercsempészés miatt indított nyomozást a két férfi ellen.

Az ügyészi indítvány szerint a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén fennáll a bűnismétlés, illetve a bizonyítás megnehezítésének veszélye, továbbá megalapozottan feltételezhető, hogy megszöknének.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatással megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottakat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve 30 napra elrendelte letartóztatásukat.

A döntés ellen fellebbeztek a gyanúsítottak, így az nem végleges, de végrehajtható.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szavazás

Szavazás

Karácsony Gergely szerint hadban állunk Oroszországgal. Ön háborúpártinak tartja?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!