2020. november 30.,
hétfő, András, Andor napja

Letartóztatták Joób Mártont

Hír TV

2020. július 30., csütörtök 17:00

Letartóztatták Joób Márton szegedi önkormányzati képviselőt. A 2018-ban az országgyűlési választásokon MSZP színeiben indult politikust bűnszervezetben elkövetett többszáz milliós áfacsalás vádjával vették őrizetbe. A Botka Lászlót támogató Összefogás Szegedért Egyesület önkormányzati képviselője és társai után már régóta nyomozott NAV.

Joób Márton 2014 óta önkormányzati képviselő Szegeden. 2018-ban az MSZP színeiben indult az országgyűlési választásokon.

Miközben Joób Márton a 2018-as kampányban az elesettek megsegítéséről beszélt, az előtte lévő években a Csongrád Megyei Főügyészség szerint társaival több száz millió forint áfát csalt el. Emellett alkalmazottai közül többeket feketén dolgoztatott.

Joób Márton egyik cége a költségek fedezésére, valamint azért, hogy kevesebb áfát kelljen fizetni 3 különálló számlázási láncot alkotó cégcsoporttól fogadott be fiktív számlákat. A volt szocialista politikust és egyik társát már letartóztatták.

A Fidesz szerint miután Joób Mártont letartóztatásba helyezték az egyetlen elfogadható lépésnek azt tartanák, ha lemondana.

 Ha bűnösnek találják Joób Mártont, akár 20 évet is kaphat.

 

Hír TV

x
Rendkívüli hír