2024. 10. 12. Szombat Miksa napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Letartóztatták a Tisza Párt egyik aktivistáját + videó

Letartóztatták a Tisza Párt szolnoki koordinátorát – tudta meg a Mandiner. A párt aktivistája cigarettacsempészet és pénzmosás miatt került rács mögé. A párt villámgyorsan kiadott egy közleményt, hogy elhatárolódnak tőle. Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését eközben egyre valószínűtlenebbnek tartják, miután a Néppárt frakcióvezetője is nyíltan kiállt mellette.

  • Letartóztatták a Tisza Párt egyik aktivistáját + videó

Itt Magyarországon az a lényeg, hogy az hogy közpénz, az egy dolog, az hogy lopnak, az már sajnos köztudott – így nyilatkozott korábban a Tisza Párt aktivistája. A közélet tisztaságáért aggódó tiszást a minap többedmagával cigarettacsempészet és pénzmosás miatt letartóztatták, tudta meg a Magyar Nemzet.

Az ügyészség nem közölt neveket, ám a Mandiner "ügyre rálátó forrása szerint az egyik gyanúsított a Tisza Párt szolnoki, illetve Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei koordinátora.

Cs. Sándor egyébként részt vett az MTVA székház előtt tartott tüntetésen is. Nem másnak adott nyilatkozatot, mint Magyar Péter öccsének és az általa vezetett új - a Tisza Párttól állítólag független - médiacégnek.

A kecskeméti járásbíróság nyomozási bírája pénteken mind a négy gyanúsított 30 napos letartóztatását elrendelte – erről a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője tájékoztatta Híradónkat.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség négy személy vonatkozásában tett előterjesztést letartóztatás elrendelésére. Kettőjükkel a nyomozó hatóság különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettének, másik két gyanúsítottal pedig jelentős értékre üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúját közölte – mondta Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője.

A főügyészség szerint fennállt a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés veszélye, illetve a bizonyítás megnehezítésének lehetősége.

Magyar Péterék is reagáltak. A Tisza Párt sajtóosztálya egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben elismerték, hogy a vádolt szolnoki férfi az egyik TISZA-szigethez kötődött. Továbbá arról tájékoztattak, hogy már a hír kirobbanása előtt azonnal törölték a férfi regisztrációját.

A szolnoki tiszás aktivistát így a párt nem védi meg, mentelmi joga pedig nincs, nem úgy, mint főnökének. Magyar Péter ugyanis hónapok óta nem hajlandó lemondani mentelmi jogáról.

Magyar Péter a botrányai és az igazságszolgáltatás elől bebújhat a brüsszeli mentelmi joga mögé. Így menekül egy botrányhős. Így menekül egy diszkóliberális politikus. Meddig menekülsz Peti? – erről a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója beszélt egy videójában. Menczer Tamás szerint Magyar Péter azt csinálja, amit mondanak neki.

Magyar Péter viselkedése szembemegy az Európai Parlament eljárási szabályával – ezt pedig a Fidesz EP-képviselője jelentette ki közösségi oldalán. Miután a baloldali politikus korábbi tüntetésén Adolf Hitlert idézte, és Hitler tanítványainak nevezte a közmédia munkatársait.

Dömötör Csaba szerint Magyar Péter kijelentése kimeríti az Európai Parlament gyakorlata alapján a súlyos kötelezettségszegést is, ezért a Tisza Párt elnökétől meg kell vonni a szakbizottsági elnökhelyettesi megbízatását. A Fidesz-delegáció nevében levélben szólítja fel Roberta Metsolát, az Európai Parlament elnökét, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a méltatlanná vált EP-képviselő ne láthassa el a továbbiakban az Alkotmányügyi Bizottság elnökhelyettesi tisztségének feladatait.

Egy botrányhős és egy botránypolitizálást próbál itt most megvalósítani személyes sértettségből kiindulva alapvetően – erről már Hidvéghi Balázs,a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője beszélt a Bayer Showban. Kiemelte, az EP szakbizottsága már megkapta a mentelmi jog felfüggesztéséről szóló kérelmet, de erről politikai döntést hoznak majd a képviselők.

Én arra gondolok, vagy arra fogadok, hogyha fogadni kell, hogy valószínűleg inkább nem fogják kiadni, mert olyan szinten politikailag motivált már ez a testület, hogy szerintem a nemzeti politika elleni gyűlöletből kiindulva az ottani többség inkább azt mondja, hogy hát nem is történt itt semmi, csak a kormányzat vádolja ezzel. Ugye nem ez a helyzet, de erre lehet inkább számítani szerintem – hangsúlyozta Hidvéghi.

Elemzők szerint erre már csak azért is fogadni lehetne, mert a Néppárt Frakcióvezetője, az Európai Bizottság elnöke és több baloldali frakció is - a magyar belügyekbe beavatkozva - azon dolgoznak, hogy Magyar Péter nyerje meg a következő választást Magyarországon.

A témáról Nagy Ervin politikai elemzőt, a Mandiner munkatársát kérdeztük a Híradóban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vogel Evelin: Péter átlépett egy határt + videó

Vogel Evelin: Péter átlépett egy határt + videó

Magyar Péter azzal zsarolta, hogy börtönbe juttatja – ezt mondta Vogel Evelin közösségi oldalára feltöltött videójában. A Tisza Párt elnökének egykori barátnője szerint ezzel Magyar Péter egy olyan határt lépett át, amit senki sem engedhet meg magának. Az újdonsült politikusról a járókelők is elmondták véleményüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!